NKML på artstur i Rogaland

Onsdag 27.april kom Carl Oscar flygende fra Trondheim, Bjørn kjørende fra Nedstrand og Irvin kjørende fra sør-Norge til NKMLs Rogalands-Kalaz 2011. Målet var nye arter på artslistene våre og ellers innmeldinger til NM i sportsfiske. Turen starta med flytebryggefiske. Været var blikkstille og varmt, så Stavanger viste virkelig hvorfor den blir kalt; “Norges svar på Grand Canaria”! Målet var først og fremst store lomrer, som skulle være fullt mulig på denne tiden av året. Spesielt Cpt. CO rista litt ekstra i trusa over å vite hvilke lomrer som fantes under disse flytebryggene…

Flere fine lomrer kom opp i løpet av dagen:

Irvin med ny personlig rekord – 43cm og 1080gr. Foto: Bjørn Florø-Larsen.

38,5cm og 840gr. Foto: Irvin Kilde.

38cm og 800gr. Foto: Irvin Kilde.
Cpt CO som tidligere har hatt mange timer etter arten tidligere, sleit nok en gang. Et tips om en “jokernord-plass” fra undertegnede skulle vise seg å bli gjennombruddet. En andektig og glad Kaptein CO kunne endelig krysse av arten!

37cm og 640 gr. Foto: Irvin Kilde.

Etter en god dose kos fra CO fikk den friheten tilbake. Foto: Irvin Kilde.
Neste dag bar det innover i Lysefjorden, med mål om nordlig knurrulke, steinbit og fløyfisk. Dette skulle vise seg å være en veldig artsrik spot, og med værgudene på vår side til de grader(!), ble det 2 hele dager her inne. CO viste for alvor at han hadde fått ketshup-effekten på lomrene sine og dro opp lomre på lomre fra flytebrygga. Så kom en art som Bjørn har ønska seg i lang tid…nemlig fløyfisken.

CO med turens første fløyfisk på 81gr. Foto: Irvin Kilde.
Med fløyfisk på land klistra Bjørn seg helt inntil fiskeplassen til kapteinen, noe som raskt gav suksess. Ny art på Bjørn!

122gr. Foto: Irvin Kilde.
Calle hadde flyten, og flekka raskt opp en ny art på artslista si…

….gapeflyndre aka gapert! Foto: Irvin Kilde.


Foto: Irvin Kilde.
Dagens NKML nøtt: “Hvilken kjent sportsfiske-profil er CO skremmede lik på dette bildet??” Riktig svar sendes til: ørvin@kjæmpeopplægg.no, og blir med i trekning på en eksklusiv date med denne kjekke mannen på bildet.
Inderst på brygga spotta Bjørn en tangstikling. Den var som kjent en sær s***n…men etter 2 timer og krok str 32 satt den endelig. Nok en ny art notert!!

Tangstikling 9gr. Foto: Irvin Kilde.
Utover turen ble det tatt ca 15 fløyfisk tilsammen av alle 3, mest hunfisk.

Foto: Irvin Kilde.

Med flere spennende arter notert var det allikevel hovedsaklig knurrulka som var målet. Konstant satsning over hele fjøla, med Irvin ivrigst i spissen hadde ikke gitt resultater, før et jubelbrøl rapportert hørt helt oppå Prekestolen runget utover fjorden…Irvin dro opp en “liten” rakkar ca.40 m utifra brygga. For en knalltøff fisk!

15,5 cm og 29,5 gr. Foto: Irvin Kilde.

Foto: Bjørn Florø-Larsen.

Denne “lille” rakkaren var ikke liten i det hele tatt og vekta på brygga viste hele 30gr! Grusing av norgesrekorden var et faktum, og fisken måtte bli med videre til Posten for kontrollveiing. Et døgn senere på Posten avd Kilden, viste den på godkjent vekt 29,5 gram. Gratulerer så mye Irvin med ny NorgesRekord og art nr. 95!! Dette ble feiret med nakenbad til de lokale folks store begeistring^^ (bilde redigert bort til leserens beste).

N.rek posering i KarpeStYLe. Foto: Bjørn Florø-Larsen.

Fløyfisk forbedring på 128 gr. Foto: Irvin Kilde.
(Ser kritthvit ut på dette bildet, men nå er vi alle 3 brunere enn Usain Bolt etter 5 dager med Stavangersol!)
CO var veldig innstilt på å endelig få krysse av steinbit på artslista si. Hard satsning gav resultater og et brunt beist av en steinbit kunne se dagens lys i armene på en smørblid Cpt. CO!

487gr og ny art! Foto: Irvin Kilde.

-“Æ kommer!Foto: Irvin Kilde.
Irvin manglet også steinbit på lista si, og satte i gang satsningen etter badeshowet. Plassen er kjent for mye, men veldig små steinbit. Irvin fikk allikevel kontakt med noe større nede på 40-50meters dyp…

Art nr. 96 i box for Irvin! Foto: Bjørn Florø-Larsen.

3320gr. Foto: Bjørn Florø-Larsen.

Litt mer microfiske for å krysse av noen nye arter ble det tid til inni mellom, og både bergkutling og tangkutling kunne krysses av lista.

Bergkutling. Foto: Irvin Kilde.

Så gikk turen videre til jærstrendene for å prøve oss på piggvaren. Tok ikke lange tiden før første grytelokket var på land.

579gr. Foto: Irvin Kilde.

621gr. Foto: Bjørn Florø-Larsen.

417 gr. Foto: Bjørn Florø-Larsen.

Calle var eneste av oss som manglet arten på forhånd, og var som det ofte er når kun en mangler arten; eneste mann uten fast fisk..Men CO er en seig mann og slår endelig til!

Ny art på vår “Cpt. of M/S Tvåan mini!” Foto: Irvin Kilde.

Nå kom ketshup effekten nok en gang, og Calle slo til med turens største piggvar!

1190gr og en relaxed Calle. Foto: Irvin Kilde.

Med det hadde både Irvin og CO 2 piggvar hver å skilte med, og Bjørn nektet å gi opp for å ro i land sin andre for dagen. Helt i slutten når alt annet utstyr bortsett fra siste stang var pakket ned kom runnet han venta på. Ingen gigant, men dagens nest største fisk.

657gr. Foto: Irvin Kilde.

Så gikk turen inn til Nedstrandsfjorden anført av John Olav Florø-Larsen. Ble en nydelig dag på sjøen, men uten den helt store fangsten.

John Olav med dagens første fisk. Foto: Irvin Kilde.

Pigghå på vei opp fra 400meters dyp, og pent satt tilbake. Foto: Irvin Kilde.


Bjørn med brosme på 5220gr. Foto: Irvin Kilde.

Oppsummeringen av turen viser 2 nye arter til Irvin, 6 nye til Carl Oscar, 4 nye til Bjørn og 24 arter totalt på turen. Deriblant norgesrekord på nordlig knurrulke! Knallflott tur som vi håper å få gjenta!
Calle ble sendt på flyet til Trondheim, mens Irvin og Bjørn tok turen med bil fra Stavanger til bartebyen. Underveis på turen fikk fikk Irvin tid til å guide Bjørn til noen nye arter på lista langs østlandet:

Regnlaue. Foto: Irvin Kilde.

Dvergmalle. Foto: Irvin Kilde.Steinsmett kl 03.30 i Glomma. Foto: Irvin Kilde.

Langs veien fikk vi til og med nærkontakt med “Børge Bever”, som lekte midt i veien på natta

Foto: Irvin Kilde.

6 Comments

 1. Fisk og rask says:

  Satan då, gutter! Herlige fangster, fin bever:)

  Like

 2. Irvin says:

  flott bever ja!

  Like

 3. Jon Kolstad says:

  Dette ser jo ut til ikke bare ha vært et kjempeopplegg, men muligens til og med et kjempe-kjempeopplegg. Mulig jeg bommer stygt, men jeg er villig til å ta den støyten. Drøy uttelling for alle, skjønt savner bilder av CO's faste feiring av ny art.. hei vent.. forresten, jeg savner ikke bilder av det, når jeg tenker meg om. Beveren burde dere ha satset etter med nyspikka selje på et glidetackle med en tandem 8/0 + 10/0 sirkel. Da sitter kroken rett bak fortenna, og er lett å fjerne. <3

  Hell & lykke ønskes videre fra mæ her schøør i landet.

  Like

 4. Patrik says:

  Drömfiskar!

  Like

 5. Haze says:

  Härligt! Vilka fångster 😀 drömfiskar var ordet!

  Like

Comments are closed.