Conger time…

Den mystiske havålen ( Conger conger) er en art som lenge har stått høyt på ønskelista. Og med alle de fantastiske fangstene på vestlandet de siste årene, har ikke gnisten om å selv få møte arten blitt noe mindre! NKML`s første havål tok Irvin tidligere i høst (noe som også var art nr 100!), etter en tur til vestlandet. Utenom dette har NKML hatt sine forsøk det siste året både i Trondheimsområdet og en tur til Ålesund uten hell. Turene endte som regel opp med denne “artige” krabaten…Irvo`s favoritt;

Den siste tiden har gått til reserch om å finne en plass med havål på “hjemmebane” i Trøndelag, og noen plasser har blitt testet ut. Første plassen virket lovende i teorien, det var det mye liv og små run, men ingenting ville sitte. Dro på en mindre krok over “havål-kroken” for å finne ut hva dette var. Etter kort tid satt fisken, og den ble med inn til land. Når lyset fra hodelykta traff fisken på vei til overflaten, var det ingen tvil, dette er en liten ÅL, kan det være en liten sak av rette sorten?! Gleden varte i ca 1,5 sekund da den ble vippet inn på land.
Anguilla anguilla, rødlistet fiasko på 462gr
Ble satt raskt tilbake, og fisket fortsatte. Når de neste 3 fiskene også var vanlig ål + små hvitting ble sakene pakket sammen. Tilbake i tenkeboksen, å planlegge ny tur. Neste tur skulle egentlig bare være en tur for å sjekke forhold på en ny plass. Dette skulle bli en jævlig bra planlegging…
Sjekker dybde, bunnforhold etc med kun søkke og ting virker lovende. Hadde med 1 makrell (just in case), og fant ut det var tid til et kast. Agnet fikk ligge i ro i 20min, før det ble liv i andre enden med rolige drag. Smekte til, og full bøy på Beastmasteren. Tenkte tackelet hadde kjørt seg fast, men så kom det noen bevegelser som måtte bety havål. Oppover kom fisken i greit tempo, og plutselig ligger det noe helt annet enn en stusselig anguilla å sveiper rundt i overflaten..HAVÅL! SMS sin savagear-håv fikk gjort jobben sin og ny art på Bjørns liste! Art nr 50 i 2011 og 66 totalt 😀
Endelig HAVÅL!

Gleden, tross ingen gigant av arten, var ubeskrivelig, og juleøl måtte inntas så fort som mulig for å få pulsen ned igjen^^ Havålen var forøvrig også en liten forbedring av klubbrekorden.

Avkrokingsmatta lå trykt hjemme, så da ble gress/stamp med vann løsningen.
4441gr og 118cm
Den fikk selvfølgelig friheten tilbake, og selv om det var noe vanskelig å filme under vann i mørket, ble det et lite filmklipp:

Blir interessant med mer satsning i dette området, da forhåpentligvis med selskap av de andre NKML gutta! To be continued….

7 Comments

 1. obbien says:

  Herlig. Grattis!

  Like

 2. Takk for d 🙂 Glede meg til eg får litt fri igjen å kan satse mer! Sinnsykt spennende

  Like

 3. Vegar S says:

  herlig! Grattis med vellykket pionerarbeid 🙂

  Like

 4. Irvin says:

  PIONEEEEEEEEER!!!! 8 fot, rød.

  Like

 5. Hondwave 9 hvit blir d nå 😦 Dregg og tau fiksa så nå blir d satzning!

  Like

 6. SMS says:

  Pioneeeeeer, 6 fot lang, 1 fot bred, 1 fot hår, tynne nerver, men conger i håven*!

  *den håven har vel gått til helvete…som det meste annet jeg har lånt bort til dere…bra jobba likevel!

  Like

Comments are closed.