Congerspree over, men OC fiksa ny art

Etter å ha funnet en plass som hadde gitt en havål, og med historier om mange havålfangster her på fiskeredskaper over årenes løp frem til idag, var det klart for en ny tur. Denne gangen ferdig rigget med NKPL-skute klar for oppankring…
Dette startet ypperlig, og etter kun 1 times fiske satt havålen. Liten, men plassen leverer.
1580 gr og 86 cm
(memo 2myself: selvutløser i overfylt gummibåt i mørket er ikke lett)

Denne var det lett plass til i “båten”, men bare med tanke på at det måtte innsats for å manøvrere denne lille opp i båten, kan en undres på hvordan det skal gå hvis “gamle-Erik” slår til^^
Gummibåt/avkrokingsmatte, kall det hva du vil..
Lå happy og henslengt over pongtongene i yatchen, da samme bevegelser som tidligere kunne kjennes i andre enden. Gav den litt tid og smalt til, og da var festen i gang. Kraftige slag i kjent havål bevegelse (-“ja eg e blitt expert”), men så sto det bom fast. Gleden over at å ha funnet denne steinura ble med ett om til bittert savn etter flatt endeløst mudder. Hardt mot hardt førte til at wire røk. Jaja, to kontakter, og en i båten var jo absolutt godkjent 🙂
Neste tur ble med NKML i nesten samlet bataljon, minus sveitseren. Lån av et luksusskip, førte til at gummibåtene ble igjen på land. Forventningene var høye, og OC hadde allerede kysset av arten på lista, og snakket om at han skulle ha bilde av den over senga. Slik gikk det ikke…
Etter et par timers fiske med endeløs hvitting, (eventult lyr som noen kaller dem) skjedde det noe hos Irvin. Rolige drag, og snella tikket rolig avgårde. Tilslaget satt, og gode krefter i andre enden var et faktum. Irvin fikk den opp i vannsøyla, og konstaterte at dette var havål, mens vi andre satt å tenkte over at Irvin sitt diamanthår nok en gang hadde slått til. Plutselig blir bevegelsen i andre enden borte, og nok en ål ut vinduet 😦
Fisket fortsatte, men da var vi tilbake til hvitting og krabbe..
NKPL sjitprat og generelt piss var som alltid på plass, alle 3 forøvrig kledd i NKML votter!

Før vi ga oss gjorde OC et helhjertet forsøk fra land etter juletorsken. Den satt etter kun få minutter. NKML`s julebord var reddet, men så kom det en artig bifangst til OC. Ny art faktisk!

OC`s hat for ferskvann gjør at alle hans ferskvannsarter må tas i saltvann, nå kan han krysse av vanlig ål ihvertfall 🙂 Takk for en fin tur gutta!
OC synes denne skapningen var vannvittig ekkel, og maktet ikke å holde den i ro, så alle bilder gikk rett åt h*****e. Ålen fikk svømme tilbake og grattis til Cpt.CO!
Ny art på OC, ål på pene 800gr
Prøvde en tur til etter dette, som kun endte med en ål mistet. Tidsplanen fremover tyder på at havålfiske er over for i år, men kult med en plass i Trøndelag, og ser frem til satsninger neste høst, da vi forhåpentligvis får med hele høsten, å ikke kun november. Advarer også alle om at NKML sitt julebord går av stabelen snart…Skru av telefoner, pcer og hold dere låst innendørs.

5 Comments

 1. Fisk og rask says:

  Morsom plass dere har funnet dere. Blir spennende til neste høst, dette…

  Like

 2. SMS says:

  Mnjada. Gratz til OC med ny art! Kommer det rapport fra julebordet?

  Like

 3. Mulig julebord blir sensurert

  Like

 4. Trevlig blogg ni har den kommer vi att följa.

  Like

 5. Takk for det 🙂 Håper det blir mye bra lesestoff videre inn i 2012!

  Like

Comments are closed.