Årsoppsummering Bjørn 2011

2011 har vært et år på det jevne, få superfisk og store kanoner, men en del påfyll på artslista samt noen perser har det nå blitt. Også i år hadde jeg sett for meg noen mål å nå iløpet av året.
 • Kveite
 • Havmus
 • Pers piggvar
 • Kloskate
 • pers gjedde
 • Lange 15kg+
 • 60 arter
 • NKML top 3
 • minst 3 nye ferskvannsarter
 • 1 ny flatfisk
 • levere masteroppgaven

Også i år ble første fisken en salvelinus alpinus. Det var kanskje naturen sin måte å gi et hint; “Slutt å fisk i 3 mnd din idiot! Du skal skrive en master om røyer!!”

Foto: Maria Guttu
Lytta sånn noenlunde til beskjeden og fiska sånn bortimot null sammenliknet med tidligere år. Suget på kloskate var allikevel for stort, så ble noen turer etter den. Blanka litt i hytt og pine, og alt som kom opp var en torsk på 5,2kg samt et utall hvitting..

Foto: Bjørn Florø-Larsen

Foto: Irvin Kilde
Men tilslutt med sushifat i fanget inni shelteret sammen med OC pep varsleren med gode nyheter i andre enden. Fååååår du no klo?!

Art nr 52: Kloskate 600 gr Foto: Carl Oscar Raphaug
Med kloskata i boks kunne et mål for året krysses av, samt få roen til å krysse av et til mål; få oppgaven i havn.. Dette jekk så ei kula!
Greide dette nesten uten fisketurer (minus et par turer etter paddetorsk og brosme)

Brosme i 4 kilo+ klassen, tynt, men balsam for en sliten fiskesjel med seriøst hat for Word og skrivegalskap. Foto: Irvin Kilde
Videre ble det direkte ned til hjembyen, med 2 NKML`ere på slep. Artsjakten ble en suksess for oss alle, og nye arter, perser og nrek kom på løpende bånd.

Art 53: Fløyfisk x7, men 128 gr på topp! Foto: Irvin Kilde

Art 54: Tangstikling 9gr. Totalt 3 timer på denne sære jævelen, huske enda gleden når den tilslutt bestemte seg for å endelig slå til! Foto: Irvin Kilde

Art 55: Bergkutling. Foto: Irvin Kilde

Art 56: Tangkutling

Lomre 840gr. Foto: Irvin Kilde

Foto: Irvin Kilde
Ble også satsning etter piggvar på jærstrendene. Ble 2 stk på hver, hvor min største endte på 663gr. Dessverre ble det ikke tid til mer piggvar i år, så persen på snaue 1,4kg blir stående inn i 2012..
Fornøyde med dagene i Rogaland sendte vi Raphaug på flyet tilbake til Trøndelagen, mens Irvin og Bjørn fortsatte ferden til Trondheim i bil; (“Slukboksen R.I.P” ). Det skulle vise seg å bli noen nye arter også på bilferden.
Art 57: Regnlaue! Foto: Irvin Kilde
Art 58: Dvergmalle, søteste fisken evah<3! Foto: Irvin Kilde
Midt på natta, ble mitt evige mas om random piss og munndiare stoppet av unge Kilde, som hadde en bonus art i nattetimene i Glomma.
LETT!

Art 59: Steinsmett. 3 nye ferskvannsarter i boks. Foto: Irvin Kilde
Art nr 60 som var målet nærmet seg, og jeg var overbevist om at det skulle bli kveite på vår Troms-tur som skulle få den æren. Fikk nesten rett, for det ble flatfisk, men ikke kveit.. Full bonusart på Trolla under paddetorskfiske. Lettere sjokka over hva som kom opp fra mørket kunne jeg ta en lett Michael Jackson swing rundt på kaien!
 
Art 60: Hårvar, art nr 60 kunne strykes samt 1 ny flatfisk! Både halen og flaksen smakte fortreffelig. Foto: Random Polakk
Så var det tid for den årlige gjeddetokten oppi Jonsvatnet for å ta knekken på fjorårets pers derifra på 9kg. Det gikk på en smell, og det ble mye nesten på denne turen. Største som ble med hele veien oppi gummiferja tok Kenneth.

Flott trøndergjedde som passerte fint 5kgs grensa. Foto: Bjørn Florø-Larsen
I år ble det faktisk et par ok ørret også, sjeldent syn i bildemappene mine på computas. Kun dratt inn for å glede Raphaug ❤

Foto: Kenneth K.Pedersen
Så gikk ferden videre til årets høydepunkt for meg og resten av NKML, Troms!
Etter å ha hørt om flere dyktige fiskere som hadde blanka der oppe nylig, samt med et umåtelig press fra ChipsogFisk staben begynte forventningene for turen å jekke seg kraftig ned. “Bare få arten uanz size (600gr ble nevnt), kjenne på utras fra gamleerik og pers på steinbit” Idiot. Troll-i-ord. Alt dette pisse slo til. Pers på steinbit med tynn margin, storkveit på 600gr og 3 store mista etter solide utras. Mnjaaaaaaaaada

Art 61: Stoooorkveit! Foto: Irvin Kilde
Ny steinbitpers. Foto: Irvin Kilde

800grams spette. Foto: Irvin Kilde
Utover sommeren ble det en del turer til Storsand, og agnboksen kunne fylles opp.

Foto: Bjørn Florø-Larsen
Bonusart kom det også en sen kveld sammen med OC. Nytt mål for året krysset lett av!
Art 62: Havmus 1008 gr! Foto: Carl Oscar Raphaug

Med hårvar og paddetorsk i boks på Trolla, var det bare å satse videre på den siste arten i “Trolla-trippelen”, nemlig hornkvabbe. Den skal være “lettere” enn feks hårvar…Tror eg ingen ting på!! For alt annet enn hornkvabbe kom på di neste turene (mange! red.)..

Ny pers hårvar 126gr.. Foto: Maria Guttu
Ny pers gressgylt 73,19gr. Foto: Maria Guttu 

Mer paddert…
Maria med ny art, vanlig ulke. Foto: Bjørn Florø-Larsen

Tangsprellpers. Foto: Bjørn Florø-Larsen

Art 63: Men så endelig…på tur med OC slår den til! Hornkvabbe!! Ikke stor, men hvem bryr seg?? “Trollatrippelen” i boks 😀 Foto: Carl Oscar Raphaug

Piggskate satsning ble det også tid til, ute i Frøyas fantastiske områder. Ble en del individer i båten, men kommer nok til å huske best persen jeg fikk fra stuevinduet en fuktig natt..

Foto: Kenneth K.Pedersen

5234gr, ny pers! Foto: Kenneth K.Pedersen
Videre ble det gummibåt satsninger sammen med NKML, ikke like bra brosmefiske som i fjor, men kom opp noen ok inni mellom.

Brosme 7853gr. Foto: Carl Oscar Raphaug
Med utdannelse ble det også litt jobb i Veterinærinstituttet avd fisk, hvor jeg blant annet fikk kjenne på kreftene til voksen laks under strykesesongen.
23 kgs hann

26,5kgs hunn
Høsten gav også tid til en tur inn på familiehytta ved Nedstrand. Fantastisk høst vær og fine fisk ble det, men målet om å passere 15+ på lange står fortsatt urokkelig..

Brosme 8,8kg. Foto: John Olav Florø-Larsen

Brosme 8,4kg. Foto: John Olav Florø-Larsen

Ny hysepers på tur med han far, 2800gr. Foto: Helge Florø-Larsen
Etter et bryllup i Oslo, fant jeg også tid til å dra opp i Hovinbekken. Etter mye tull og vas satt arten under en busk midt i et boligområdet. Fantastisk flott fisk!

Art 64: Bekkerøye 291gr. Foto: Eivind Riska
Neste nye art ble ved en kort visitt i Stavanger, i mitt barndomsvann som dessverre har blitt invadert av sørv.
Art 65: Sørv 137gr. Foto: Bjørn Florø-Larsen
Havål har vert mye i fokus i NKML i år, og blanke turer i Trheim og Ålesund har blitt nydelig gjennomført. Suksess ble det allikevel tilslutt med havål med bart!
Startet litt med feil ålart, men vi nærmer oss noe…

Art 66: Havåååål 4444gr! OoJoY!


Ble noen ål som unnslapp, men fikk opp en til før jeg la inn årene for året på havålfiske. Foto: Bjørn Florø-Larsen
Etter ett år ser lista over mål sånn greit nok ut (marker hvite linjer under, føkked øpp). Det som gikk på en smell i år får vi ta igjen i 2012, samt at nå satses det på å nå 80 arter. Ble 50 arter på meg i 2011, hvor 15 var nye og totalen lyder på 66. Fint arts-år ble det, men håper på litt flere tungvektere neste år, blant annet med å prøve å forskyve kveit over den magiske kilos grensa!


Kveite
,
Havmus,
kloskate, pers piggvar, pers gjedde, Lange 15+,
60 arter, NKML top 3,
minst 3 nye ferskvannsarter,
minst 1 ny flatfisk og
levere masteroppgaven!
Takk for det gamle til alle dere jeg har fått vært med på tur sammen med i år og SKITT FISKE 2012!

5 Comments

 1. Vegar S says:

  Grattis med ett knakende flott fiskeår! En god del arter her jeg kunne tenke meg på lista selv 🙂

  Like

 2. Takk for d =) Sats på videre så har du nok artene snart!

  Like

 3. Haze says:

  Sinnesjukt fiske! Stort grattis, bra fiskat!!

  Like

 4. Fisk og rask says:

  Til pauseklovn å være er jo dette fantastisk :). Men seriøst: Et svært bra fiskeår. Det har vært moro å følge bloggen deres gjennom året. Keep up the good work også i 2012, også kjent som året da ti pluss-congerene står i kø for vyrde fiskere som våger å satse 🙂

  Like

 5. Takk for d folkz! Eg har og hørt om dette “10+ conger-2012” fenomenet!

  Like

Comments are closed.