Liten rapport fra CO og Bjørns tur etter lake

on

Etter flere resultatløse forsøk på lake i leirfossen prøvde vi, Carl og Bjørn, litt lenger opp i klæbu der vi hadde fått tips om at lakene sto tett, omtrent like tett som kippers ligger i boksene fra King Oscar.. Forholdene var overaskende bra med oppholdsvær, nesten helt vindstille og ca 0grader celcius. Kjempestemning med allsang i bilen hele veien til klæbu kommune, hvor vi ankom godplassen rundt kl 21.00 Fredag 13. Datoen i seg selv hadde vi allerede vurdert, og vi var vel begge forberedt på et blankesirkus uten like hvor vi begge skulle fyke på elva med utstyr og klær, for flaks har mildt sagt ikke vært vår nisjè i 2011..(Irvin derimot..)

Men like etter at makrellen var kasta på elva var det action på stanga til Bjørn. Vi var vel begge klinkende klar over at det ikke akkurat er småørret som hugger på makrellfileter ved midnatt under bunnmeite med makrell i nidelva, så stemningen fylte begge med mot om at plassen allerede var godkjent. Men i det Bjørn setter tilslag blir det plutselig pinelig stille på stangtuppen.. Fisken satt rett og slett ikke, men vi var likavel ved godt mot da vi faktisk så at plassen huset fisk.
Photobucket
Tre timer, to øl, en halv stratos, èn pose sørlandschips og et par cigarer senere blir det jaggu meg dans på stangtuppen min, og etter noen små utras på snella setter jeg et tilslag som kontant kroker fisken sikkert. Vel oppe på land fikk jeg endelig uttelling, og kunne hakke inn et nytt hakk i sengestolpen, for ei lita lake hadde funnet makrellen.
Avkroking, fotografering, og release sto så for tur. Vekt 525g, og årets første fisk og nye art. Success!
Photobucket

Bjørn får forresten et napp til, men bunnen nektet å slippe blysøkket

5 Comments

 1. Fisk og rask says:

  Tommel opp. Feita fangst!

  Like

 2. raphaug says:

  Ekstremt liten, men en god start! 🙂

  Like

 3. Anja says:

  Jeg synes den er kjempestor!

  Like

 4. raphaug says:

  hahaha 🙂

  Like

 5. Veeeeldi bra! Lørdag!!

  Like

Comments are closed.