Gjensyn med trønder-ål..

Mye feltarbeid og syltynt vær har ført til lite fiske den siste tiden. Har allikevel blitt noen turer etter havål med bart også i år, uten resultater. Calle som også har vert nedgravd i rør og tobakk siste tiden var over snittet sugen på et nytt forsøk til å pynte på artslista si med en havål..

Etter jobb var det bare å kaste seg å bilen og kjøre avgårde mot havål-land. Ca kl 19 var båten rigga med stenger, snus og fjas, samt en barndomskompis (Robert) av OC som gjerne ville se en havål. Agna ble senka ned og så var det bare å vente. Etter en time kommer første run..en bitter hvitting på kiloen. Grei nok fisk, men ubrukelig i denne sammenheng.

 Hvitting er alltid stas…naaat. Foto: Carl Oscar Raphaug

CO fulgte raskt opp med noe som så ut som en stor hågjel, men den var bare en BjørnFL i fåreklær. Lang og tynn, og totalt ubrukelig.

Timene gikk, men fjas og snus gjorde at vi fortsatt var ved godt mot. Klokka tikka mot midnatt og i timene etter midnatt har jeg tidligere aldri hatt kontakt med noe som helst på denne plassen, og vi hadde vert uten napp whatsoevah i flere timer. Ymtet dette frem til Calle da det plutselig ble liv…midt i en setning om at det ikke var vitz, så begynner det å dra til i andre enden av staget mitt. Smekker til et tilslag og det svarer kontant i andre enden på typisk ålevis. -“Fååår du noo åll”, roper jeg ut til gutta. Jiggsticken gav god fleks og etter hvert lå den der å bukta seg i overflaten. OC får se sin første havål ihvertfall og skal til å håve den inn. Det fant han da ut var litt verre enn å håve en hvitting, da havålen begynte å svømme baklengs over håvkanten selv med 80%+ av fisken oppi SG-håven..OC korrigerer seg allikevel raskt og sikrer fangsten! Denne ser større ut enn største ålen fra satsningene i fjor..D va bare å juble! Deilig med en bra fangst, som har vert mangelvare den siste tiden.

Dugg på linsa, hodelykt på, stappmørkt og tamt kamera, gjorde bildet noooe uklart, men puttsann. Foto: Robert Bratberg 

5700gr og 135cm, ny pers og godkjent ål fra Trøndelag! Foto: Robert Bratberg

Fisket fortsatte i et par timer til, men det ble ingen ål på OC ikveld. Kjekt at plassen levere i år også og målet om ny ålpers i år ble nådd (+ klubbrekord), selv om jeg selvfølgelig gjerne skulle sett den i 10+ klassen. Takk for turen gutta, satse på det blir tid til en tur og to til før ting er føkd!

2 Comments

  1. Fisk og rask says:

    Aiaiai! Det er egentlig veldig vanskelig, men når du kan det er det jo dritlett! Grattis med finfinål og konvertering til Twilight-vampyr. Freaky eyes i klovnelauget for tiden…

    Like

  2. Ja alle e i Twilight humør i lauget nå. SMS har kjøpt seg ny Twilight-pysj, og laget skal samla på kino i lige kler ved første anledning!

    Ellers; Lett og takk! 😀

    Like

Comments are closed.