NKML deler kunnskap og fisker inn hårvar

I vente på Tromsrapporten, kommer en liten notis om en annen langt mindre flatfisk..
Fiskeridirektoratet skulle ha stand i Trondheim-sentrum, med saltvannsakvarie og artsutstilling. To NKML-medlemmer, (Irvin og Bjørn) stilte med fagkunnskap og fremvisning om de utstilte artene. Kvelden før arrangementet startet fikk jeg i oppdrag å fiske inn noen microarter til akvariet. Hadde blant annet “lovet” å stille med ulke, sypike, paddetorsk og hvitting i passelig akvariestørrelse. 3 av 4 satt raskt, men paddetorsken ville absolutt ikke bli med på “BigBrother fish-edition” i 3 dager på Trondheimtorg. Istedet dukket det opp en enda hyggeligere art, nemlig hårvar. All fisken ble lørdag kveld kjørt tilbake til sitt hjem og rette element 🙂 Fiske-standen ble en populær plass både for barn og voksne, og det var ekstra gøy å se hvor mye entusiasme for havets skapninger det var blant barn.

18,5cm og 126gr, ny pers!

4 Comments

 1. Fisk og rask says:

  Herlig fangst, det der. Hva bruker du som agn? Har hatt et forsøk ned langs et bratt berg med makk på kroken, men det var så jævlig med bergnebb at det var nyttesløst…

  Like

 2. Mye bergnebb her og, men den gir seg i 8tiden cikka. så har eg brukt litt “store” makrellagn på en krok str 6. Store i kjeften e di^^ Men flaks e og høyst nødvendig 😉

  Like

 3. Fisk og rask says:

  Vi får prøve igjen. Har en liten eventyrplass på gang der det er tatt både piggvar og slettvar ute på sanden, og hårvar inne på svaberget. Ut og prøve neste helg. Får i alle fall ikke noe om en sitter inne og koper…

  Like

 4. hehe helt sant! Slettvar hadde jo heller ikkje vert heilt feil^^

  Like

Comments are closed.