Hornkvabbekalas og Trolla-Trippelen

Trolla-Trippelen har vært i fokus den siste tiden. (For uvitende; paddetorsk, hornkvabbe og hårvar på Trolla-kaien). Siste tiden har det blitt et stort antall turer etter den siste arten hornkvabbe for Bjørns del. CO har hornkvabben fra før, men trengte vår lille flate venn hårvar for å fullføre sin trippel. Mandag 8.august ble det ny satsning på Trolla blant 14 ivrige makrellfisker fra diverse asiatiske land. Inni mellom makrellen fikk de også en sjø-ørret langt under minstemål som gikk rett i mataukbøtta. NKML tok ansvar og påberopte seg som representanter for”The FishPolice from the norwegian fish association” og ørreten ble raskt satt ut igjen. Fiske til OC og Bjørn var derimot ganske tregt, med en og annen syltynn sypike og ulke. CO satt å la ut om at oddsen faktisk var ganske dårlig for å få en hornkvabbe, da det plutselig kom noen rolige napp på Bjørns stang. Tilslaget satt, og etter et raskt løft opp på kaien kunne jubelen slippes løs til asiatenes store forundring over en fisk på drøye 30gram. Bjørn hadde rodd i land siste puslebrikken av Trolla-trippelen, samt art nr. 63 på artslista! Rekebit på krok str.12 ble en suksess!

Hornkvabbe 33,61gr. Foto: Carl Oscar Raphaug

Brokkolihodet i full blomst. Foto: Carl Oscar Raphaug
Bjørn kunne nå innta rollen fullt og holdent som lokal hårvar-guide til Raphaug. Raphaug fisket intenst videre med litt større krok og makrell som agn i jakten på hårvar. Et rolig dranapp tenkte lys om hårvar, og når tilslaget satt var spenningen stor. Opp kommer det derimot noe annet…Nok en hornkvabbe, men denne er større…Den er i mulig norgesrekord størrelse, og skuffelsen over at det ikke var hårvar går over til at CO krever en klem ❤ Lengdemålet viser 22,5cm, som er en halv cm over gjeldene nrek. Irvin blir oppringt, og får beskjed om å stille med supermicrovekt på vitenskapsmuseet. Med Bjørn som en "stamp/ikke søl vann i bilen" ansvarlig, og CO som en ydmyk Michael Scumacher, blir den fraktet avgårde. Vekta viser at den ikke er ny rekord, men pers på CO og specimen eksemplar er i boks! Dette førte Calle opp på hvitt-specimen merke, så NKML gratulerer 🙂

Foto: Irvin Kilde

Spekimen og ny pers på CO! Foto: Carl Oscar Raphaug
Etter veiing ble den kjørt tilbake, og satt tilbake i sitt rette hjem for å vokse seg litt større, og komme tilbake som ny nrek en gang i fremtiden 🙂

2 Comments

  1. Haze says:

    Coolt! Stort grattis till “hornkvabbe” verkligen häftigt!

    Like

  2. Fisk og rask says:

    Pent, gutta:)

    Like

Comments are closed.