Lyrfiske fortsetter fortsatt..

Foto: Irvin Kilde
Etter 1 uke uten lyrfiske og med alt fokus på annet rols uten særlig resultater var det dags å fortsette jakten på storlyren. Irvin var første mann tilbake til lyrsatsinga og kunne melde om en kveld med mye liv og røre. På en 2 timers økt dro han hele 9 lyr med topp fisk på 5440gr og 5920gr, samt flere rett i underkant av disse. Lyren som dro vekta til 5920gr var også ny pers for Irvino! 

5920gr og ny pers på Ørv! Foto: Irvin Kilde

De neste dagene som følgte var Irvin og jeg på plass i den videre jakten på specimenlyren. Fiske var aldeles ikke like bra som det Irvin opplevde noen dager i forveien, men noen ok lyr ble det.

Bjørn med 4kilos lyr. Foto: Irvin Kilde
Nok en satsning og store forhåpninger om at det skulle bli mer fart i fiske enn det hadde vært de siste kveldene. Turen startet heilt forjævlig dårlig og slik fortsatte det utover kvelden. Eneste som kom på land var en god gammal “havål”(red. torsk), så vi bestemte oss for å tenke på å bevege oss hjem. Samtidig så vi at strømmen i sjøen hadde tatt seg litt opp så vi ble enige om å gi det et kvarter til. Da smeller det endelig til på en grønn sandeel….Tunge slag blir fulgt opp med flere solide utras og tanken om at dette må være ny pers ble fort omsatt til en sikker konstatering. Fisken nærmer seg land og håven er som vanlig ikke med på tur. Rygger bakover og Irvin går ned i vannkanten for å ta i mot lyren. Lyren sklir oppå blæretangen, jiggen sitter løst, og i det øyeblikket Irvin skal ta tak i fisken vrir den seg av…Jeg observerer det hele stiv som en stokk og øyner en stor fiasko…MEN Irvin hopper uti med joggesko, brask og brem, og gjennomfører en keeperredning landslaget verdig, lyren var berga! Kasta meg inn i en kjærlig omfavnelse av både lyr og Irvino på svaberget, før vi videre kunne vi se at vekta viste klar forbedring fra gamlepersen på 5500gr. Ingen specimen, men det nærmer seg med stormskritt, og om ikke annet var det ihvertfall en soleklar specimen-opplevelse! (12 velfortjente halvlitrÆr til Ørvings fiskemottak er levert som takk. Drikk deg full Irvo, du e ein knupp!)
7600gr. Foto: Irvin Kilde
Ny pers på lyr! 7600gr. Foto: Irvin Kilde
Lyren svømte tilbake og vi fortsatte noen kast til. Mer ble det ikke denne kvelden, men det gjør absolutt ingenting!
Prøvde en liten runde i kveld også sammen med SMS. Var kun noen torsk å få ,før det ble litt lyraction helt på tampen. Ingen var dessverre i nærheten av godkjent size, men en kveld med imitering og seriøst sjiitprat ble det nå ihvertfall!  

.

4 Comments

 1. Fisk og rask says:

  Meeeeeeeeeget pent, Bjørn! Og cred til Irvin for å bade i trøndelagen før vi skriver juni! Når kommer det noe skriverier om skatefangstene, da?

  Like

 2. Takk for det. Smile godt ennå kver gang eg ser bildene 😀
  Deilig med uttelling etter en del forsøk.
  Irvin e i gang med produksjon av vestlands-stuff. Litt mye ting på agendaen, men blir veldig snart og plutselig!

  Like

 3. Irvin says:

  Fortjent pers, ligger noen timer bak vet jeg.

  Like

 4. obbien says:

  drømmelyr!

  Like

Comments are closed.