Svenskene gjør det igjen – i Trondheimsfjorden

Robert og Micael i det svenske “Tinca specimen hunters” er nettopp kommet hjem fra håkjerringfiske i for oss hjemlige farvann i Trondheimsfjorden. Gutta lykkes med å kroke 5 håkjerringer, hvorav 3 ble med opp. Den største passerte mektige 700 kg!

Robert Pederson tok kontakt i fjor høst og ville gjerne prøve seg på dette håkjerringfisket i Trondheimsfjorden, og vi har bidratt så godt det lar seg gjøre. Han fikk også tilsendt spesiallaga takler fra Frederic Kullin på MS Gotland, som er mentoren på denne type fiske i Norge. Det er veldig bra at gutta vet å lese seg opp på dette, for det er nemlig ikke bare å seile ut og slippe ned noe agn. Det er utrolig mye research som må ligge til grunn for å lykkes med å fiske, lande og sette ut igjen håkjerring. Derfor er det ekstra gøy at gutta fra Sverige får det til! Vi lar gutta selv fortelle:

Vi fiskade 6 dagar i norra delen av djupområdet i Trondheimsfjorden. Vi fick 7 napp på dessa dagar, varav 5 napp resulterade i 3 håkärringar (135kg, 403kg, 713kg) + 1 spisskate (9.36kg med floytag, nummer VM-312, NO-2491 eller 7491 (otydlig bild på första siffran)) + 1 Kveite (47 kg), samt två tappade håkärringar! Förutom dessa fiskar fick vi ett gäng med hågäle och en hel del gråsej under båten på mellan 30-90m djup (fiskar mellan 3-6kg, som vi använde som bete för håkärringarna). Ett otroligt häftigt fiske och en verklig succe-resa!! Micael fick den största håkärringen och själv fick jag den på 403kg, otroligt imponerande monsterfiskar! Vi hade otrolig tur med vädret hela veckan och vi bodde i båten med fast hamnplats vid Sjursvika Båtförening där all sorts service finns samt en fin båtramp. (…) All utrustning fungerade jättebra och säkerheten var vi hela tiden väldigt noga med, särskilt när det gäller hanteringen av dessa stora hajar.

Her følger et knippe bilder fra turen.

Micael med turens største håkerring på 713 kg estimert.
Gutta har utstyret i orden.

Det fightes stoor hai.

Femkilos seiflapper.

Bifangst, kveite på 47 kg.

Bifangst nr. 2, spisskate på 9,36 kg.

Robert med håkjerring på 403 kg estimert.

Robert med turens første kjerring, 135 kg.

Vi gratulerer gutta i Tinca med vellykket tur, og håper å kunne få til en ny tur selv i løpet av dette eller neste år. Det skal mye til å toppe 2012-turen vår, og det har ikke stått på forsøkene. Men dette er et for kult fiske til å hvile på tidligere bragder.

Tight lines!