Gullkroken 2015 – fire nominasjoner til NKML!

Den fjerde årlige Gullkroken – sportsfiskernes offisielle Oscarutdeling, går av stabelen lørdag 31. oktober. Her gjøres det stas på gode sportsfiskeprestasjoner gjennom det siste året, kronet med en legendarisk fest med hundrevis av likesinnede. Med andre ord – jazz, 10+ og di og alt NKML syns er gøy. I år har vi virkelig gjort oss bemerket, og blitt nominert til hele fire gullkroker. Dette kan potensielt bli en veldig, VELDIG morsom kveld.

 

Gullkroken er ikke helt ulik NKMLs egen Carl Oscar utdeling, men definitivt et notch opp på seriøsitetsskalaen. Det er dress, eller hvertfall liga kler, extra brut, gul doc (for anledningen), og generelt gallastemning. I år arrangeres Gullkroken på historiske Chateau Neuf, med plass til 1500 mennesker, og det skal være flere billetter å få tak i følge arrangørene.

Så til bissniss. På tirsdag ble de nominerte i de ulike kategoriene lagt frem på Hooked, og her finner vi som følger:

I kategorien Årets saltvannsfisker, finner vi som en av tre, ingen ringere enn vår egen Bjørn Helge Florø-Larsen! Med flere gode fisker på samvittigheten dette året, blant annet verdensrekord på brosme (17 kg), mora, to skolest over 2 kg, specimen lyr og havål over 20 er Bjørn er god kandidat til prisen.

Ikke bare det, Bjørn er også nominert i kategorien Årets fiskeprofil! Her har Bjørn utmerka seg med blant annet foredrag om artsfiske flere steder i landet, og formidling gjennom fiskeserien til Adressa-TV. Artsfiske til folket!

Vi krysser fingra!

I kategorien Årets arts/specimenfisker, finner vi i år igjen John Olav Florø-Larsen! Med et 11 nye arter på ett år når man i utgangspunktet ligger i toppsjiktet er intet mindre enn imponerende. Verdt å nevne er igjen en drøss med norgesrekorder, inkludert glasstunge, som det er første gang noen har fanget på stang.

Kan Jofl ta sin andre gullkrok!?

I kategorien Årest klubb/forening, finner vi ja, Nidaros kystmeitelag! Etter å blitt nominert i samme kategori i 2012 har det vært knusktørt på nominasjonsfronten, men nå er vi tilbake i det gode selskap. I statuttene som ble gjennomgått på sist årsmøte la vi opp til økt fokus på utadrettet og folkelig formidling av fisket, og kanskje er dette noe av cluet til at flere har fått øynene opp for oss? Bare vent til 2016, da skal NKML redefinere ordet folkelig!

Vi ønsker oss selv lykke til! Samtidig minner vi oss selv på at det viktigste er faktisk å bli nominert, og sånn sett er vi storveis fornøyd med årets “fangst”.

Men det skal sies…. fire gullkroker på en etterfest hadde vært temmelig fett da. Da kan vi virkelig kjøre målretta småkveitsatsing i Oslos gater natt til 1. november. Det er noe for NTB og Reuters. Eller ikke.

Vi ses på Sjattå Nøff!