Regntung tur til Kalurdalsbukta

Jeg har ikke sjekka, men jeg regner med at sjøisen nordover har opphørt å eksistere etter at de Midt-Norske værgudene er 3 mnd for tidlig ute med våren. 6 grader og striregn er mer april enn januar. Dette betyr at kystmeitemulighetene må benyttes, og ikke minst er det svært behagelig å fiske når  man er kledt som det skulle vært 15 minus når det er kjøleskapsvarmt. At det regner er detaljer, så lenge det ikke blåser. En liten marinbiolog hvisket meg i øret at planktonproduksjonen er unormalt lav i år, så da har jeg en vitenskapelig unnskyldning til at de første 5 turene i år har vært rævva mildt sagt. Det kan nok tenkes at det har med svært kald overflatetemperatur å gjøre også, etter at det har vært arktisk vær siden midten av november – selvsagt inntil mildværet slo inn nå sist uke. Derfor tok jeg fatt på den lange og isete veien ut mot Agdenes og Kalurdalsbukta, eller dypplassen som plassen også kalles. Avhengig av hvor mye braid man har på snellene kan man potensielt nå 300 meter med et kast på rundt 100 meter. At bunnen er råtten er en underdrivelse, med mange overheng og strategisk plasserte koraller oppover fjellsiden. 
Det viste seg at jeg hadde altfor lite snøre på surfsnellene så når det nesten var tomt, slo jeg over bøylen og lot takkelet bli dratt inn mot fjellveggen. Stanga slakka seg et kvarter etter dette ca. Dypt altså.
Karpestanga lempa jeg 5 meter ut med tanke på steinbit/havål, nådde vel ca. 60 meter på det kastet.
Det var generelt lite napping, men denne hysa på 1740 gram tok på karpestanga plassert oppe i bergveggen, berghyse?

Deretter nappa det på en av dypstengene, av motsanden å dømme kunne det ikke være annet enn hågjel. Ikke så halvgal vekt heller, 940 gram.

Etter dette mista jeg en fisk bare 50 meter under overflata, og opp kom an avklipt krokfortom. Dette var med all sannsynlighet en brosme som tok alligatorrulle. Innser at 0,70 ikke er helt ideelt når man vet det bor store brosmer der nede, men jeg er som alltid bedagelig anlagt og orka ikke fikle med wire-knyting. Neste gang tar jeg med tiden til det. Tror nok ikke denne var av de største dog, tipper 3-4 kg. Etter dette skjedde det ikke noe mer så jeg pakka snippveskene, klatra på meg brokk på vei opp til veien og kjørte hjem på isholka. Ikke all verdens resultat men en klar forbedring fra tidligere turer.