Overnatting på sjøisen (med kveitepers)

Reiste opp på fredag for en todagers på sjøisen. Med meg hadde jeg shelter, bed chair og -25-sovepose. Prøvde en ny plass hvor det er godt med kveite, i tillegg til de sedvanlige skatene. Det begynte rolig uten noe særlig liv på agnfiskstengene, bortsett fra strømsild. Kinetic Devilfis-stanga fikk kjørt seg bra da ei kveite tok strømsilda på vei opp fra bunnen. Og utrolig nok holdt mikrohekla hele veien opp. Vilhelm fikk kleppa den pent og den var ikke større enn at den glei rett opp av 250 mm-hullet.Etter veiing og fotoseanse fikk den friheten tilbake. Lengde rett over 80 cm og 4,84 kg.
Kveitepers. Foto: Vilhelm Skilhagen.
Det var mye strømsild her, og noen hadde brukbar size.
Strømsild tatt på makrell med yum rekespray.

Det ble noen skaterun etterhvert, Vilhelm fikk den første på under 3 kg, deretter fikk jeg en på 4,4 kg. Godkjent, men ikke helt der oppe vektmessig. Begge ble tagga og sluppet ut igjen.

Piggskate på 4,4 kg. Foto: Vilhelm Skilhagen.
Deretter fulgte en lang og kald natt i shelteret, uten særlig aktivitet på stengene. På morgenkvisten derimot ble det skateaction med 3 stk mellom 3 og 4 kg, hvorav en på hekle (!) Ivan og Cato tok også turen og vi prøvde en ny plass lenger ut. Der var det mye agnsei, men ikke så mye liv ellers.
  
Ivan med piggskate på rett under 3 kg.
Kveitene glimret med sitt fravær hele dagen, helt til STORfiskkongen Cato Bekkevold slo til med en liten post-it lapp på snaue 2 kg.
 Cato med lørdagens eneste kveite.
 Alt  i alt en fin helg på isen, og en spennende plass som skal testes mer.

3 Comments

 1. Fisk og rask says:

  Grei fjord dere har der oppe, altså. Grats med rekord og fine fisker 🙂

  Like

 2. Patrik says:

  Galet att du fick upp den på mikrohäckla! Grymt fina fångster förövrigt också!

  Like

 3. Irvin says:

  Ja, hadde flaks med den. Samme hekla som Vilhelm mista 30+ kveite for etpar år siden. Legger igjen shadsa hjemme når jeg skal til Troms i sommer :p

  Like

Comments are closed.