Snartur til Frøya-området på piggskatefiske

En kompis med navn Anders Ranheim har kjøpt seg hus på Uttian på Frøya, og begynt å jobbe på et oppdrettsanlegg. Med tilgang til båt, og med rapporter om gode fangster med kveite og piggskate var det på tide å ta en kort besøks tur. Ringte opp barndomskompis og den evige fiskekamerat Kenneth Pedersen for å spør om han var sugen…Han bestilte fly mens eg snakka med han og kom opp på strak arm. Piggskate og kveite var nemlig to arter han manglet på artslista si. Vi kom oss ut, og blei møtt av den første båten til Anders på nette 54 fot.

Tynn Capt.Bjørno

Fra lørdag til søndag skulle med bo på huset som sto på ei flytebrygge i utkanten av anlegget. Kjempeopplegg! Som fiskebåt hadde me ein 19fots alubåt med 80hk Yamaha (som passte meg jævla bra siden eg e Yamaha-mann).

Var uheldigvis meldt mye vind utaskjærs både lørdag og søndag, så vi la oss i le innaskjærs, hvor piggskate ble hovedmålet for turen. Det starter knall, og første halvtimen gir meg 2 skater, og Kenneth har kontakt. Dessverre er det et svakt punkt på lina hans, og snøret ryker…Piggskate 3600gr

Turen fortsetter med 2 skater til på meg, men det vil ikke løsne for Kenneth. Men etter en stund så får Kenneth endelig kontakt igjen, og fast fisk! Denne oppfører seg ikke som en piggskate, og jeg (kveiteekspert som jakte på den usannsynlige kilosgrenså på kveit) anslår det til kveite fra første stund. Og opp kommer det faktisk et frimerke(eller monster tatt min kveitesamling i betraktning)! Knallkule bifangst, og ny art på Kenneth!

Kveite 2600gr, og ny art

Prøver noen kveitedrift, og fisker inn litt sei og makrell til agn, men siden Kenneth er en høyt respektert kokk i resturantmiljøet i Stavanger, frista det jævlig med middag. 3 av 4 skater ble satt utigjen , men har alltid vært sugen på å prøve skatevinger. Anders hadde i forkant dykket, og henta inn kamskjell, så da ble det kamskjell og skatevinger på menyen 🙂

Når kvelden kom, fikk vi høre at det var tatt piggskater fra kaien vi bodde på. Da var det bare å rigge opp stenger å fiske ut stuevinduet, mens amerikaneren, pils og cognac var pauseunderholdning mellom run. Ble noen run, og en mista fisk, før det endelig skulle bli suksess…Etter pumping og sjonglering med stanga kunne jeg endelig løfte opp målet mitt for turen med piggskate over 5kg!

5234gr og endelig over 5kg!

Kenneth hadde ikke hatt hellet med seg med skatene, men han skulle komme grusomt tilbake senere på kvelden/natta…
Varsleren hyler utover, og tilslaget sitter! Etter en fin fight og mye hyling om bever kun han løfte fisken opp av vannet…Å denne e stor, turens største!! 😀
Ny art, og i tillegg må jo dette være rekord tatt fra stuevindu^^
Begge vindu-skatene fikk svømme tilbake etter en liten fotoseanse 🙂
6649gr, ny art og stuevindurekord!
Søndagen økte vinden ytterligere, og tilgang til båt hadde vi kun til klokka 2. Men jeg fikk dratt en siste skate blant annet, min sjette for turen.

Knalltur med god mat, perser, artig fiske og gratulerer til Kenneth med to nye arter! Takk til Anders som stilte med alt utstyr og plass! Dette må nok gjentas 🙂

Avslutter med en liten forkortet filmsnutt fra nattfiske:

One Comment

  1. Fisk og rask says:

    Gratulerer med flotte fisker! Herlig video og finfine perser på skate 🙂

    Like

Comments are closed.