Nye arter og svipptur til BoknafjordenDenne helga var dessverre ikke i utgangspunktet satt av til fiske for han Bjørn, som var invitert til bryllup i Oslo som toastmaster. Allikevel var selvfølgelig “nødfiskeutstyr” med innimellom bunad og annet krimskrams. Reisedagen kom det noen timers åpen fritid til å gjøre noe annet før flyet gikk videre til Stavanger. Valget sto mellom å ta en tur ned til Oslo-sentrum som en total idiot eller ta den mer opplagte løsningen med å finne de små bekkene som huset bekkerøye (Salvelinus fontinalis), en potensiell ny art. Valget ble enkelt, og reserachen med å finne bekkene og hvordan å komme seg dit var i gang. Bjørns lokale kjentmannskunnskap i Oslo var tilnærmet lik null (savnet etter den geografiskenerden og kommunofile Irvino var stort akkurat nå). Men med solid kollektivtransportguide av barnsdomskompis Riska og samboeren Linn, så fant vi faktisk frem til bekken.Riska og Linn hører på at Bjørn har tale om bekkerøye til alle i vogn 2 på T-banen.

Vel fremme ved bekken hadde vi kun 45 min til fiske, før ferden måtte gå mot Gardemoen, så her var det ingen tid å miste. Bekken gikk igjennom et boligfelt, tett omringet av hager, bilvei og gjerder, så det ble mye akrobatiske moves for å gå langs den lille bekken. 0-5gr stang og friline fiske med mark var planen, men de store resultatene lot seg vente. Reisefølget hadde ikke med seg stenger, men var mest interessert i å se om en tynn stavangersjel kunne hente seg en ny art midt i et boligområde i Oslo. Mørket falt på, og tiden ebbet ut, og unnskyldningene kom på løpende bånd…så kom det berømmelige siste kastet, en stor fin busk hang over bekken, og stømmen førte agnet perfekt under. Ventet i noen få sekunder før snøret ble strammet opp, men denne gangen kom ikke marken i retur, men en rolig stanging kunne føles i den andre enden. “Rolig” konstaterer Bjørn at han har fastfisk, men entusiasmen er ikke stor blant de andre, for de regnet med at dette nok en gang var piss og fanteri-oppgulp fra Savagearklovnen. Det var det faktisk ikke denne gangen, og etter en frisk liten kamp på lett stang, med manøvreringer mellom busk og greiner, kunne Linn rolig ta i mot fisken ved bekkebredden og løfte opp en nydelig bekkerøye, til Bjørns store begeistring. –“ Ææ..ÆÆÆææ tok ann!”
Fornøyd Bjørn med ny art!
Rask vekt og bilde før den fint fikk svømme tilbake under busken sin, og ny art var i boks!
Fisken var også langt over det vanlige snittet i bekken på ca 50 gr, men litt flaks er alltid fint å ta med seg
J Bekkerøya “gruste” også SMS sin gamle NKML-klubbrekord på 170gr. Sorry SMMMMssS
291gr og bukfinne aka Nemo

Så gikk turen videre til Stavanger hvor en tur etter håkjerring sammen med John Olav Florø-Larsen og Stig Hetland var planlagt ut i Boknafjorden. Ferden gikk ut i Stig sin Viknes 830, i blikkstille vær og sol. For en høstdag, og for en fiskebåt! En stang ble rigget opp på 550meters dyp til håkjerring med Frederic Kullin`s wiretackle. Dagens agn som lå klart var en stamp med lyr, hvitting, hyse, sei og makrell fisket inn dagen før, en pose svinekotteletter samt ett impuls agn med en overkjørt katt JO fant i vegkanten. Kjerring-staget ble fordelt på tid, mens alle tre fisket med “vanlige” tackler i mellomtiden. Dette fiske ga noen svarthå og pigghå, samt et fint knippe med 8 brosmer fra 7,5kg til 10,9kg.
Bjørn med brosme 8800gr


JO med turens største, som gikk av ved klepping, men han rodde etter den i en standard NKPL-båt; 10,9kg


Håkjerringstanga ga et run, og det var i Bjørns fisketid. Pulsen steg laaangt langt over normalt når beltene ble rigga klar, mens snella tikket rolig av gårde. Smalt til, men ingenting i andre enden. Agnfisken var tatt, vi får aldri vite hva som var i andre enden og spenningen var absolutt tilstedet…men…Neste gang!, for en neste gang blir det garantert ved neste besøk i hjemtraktene.

Takk for en fantastisk fin tur John Olav og Stig.
,
Ble også en tur innom hytta i Hervikfjorden, hvor det ble et par turer med feriefiske etter forskjellig fjas fra båt og microfiske. Mye fin fisk, men ingenting veldig interessant å melde om. Det artigste var en liten tur i båthavna hvor kystmeitestang ble rigget opp med et lite glidetackle for fiske etter skrubbe på 2m dyp på sandbunnen utenfor en liten bekk. Kom raskt opp 3stk på land, med 663gr på topp.

663gr, legg merke til hullet tvers igjennom skrubba på høyre side av bilde. Holder en knapp på harpunskade, som har grodd fint igjen

Før turen gikk opp til Trondheim og jobb, var det tid til en tur til å dra til barndomstraktene på Stokka for å hente en ny art på listå, som uheldigvis har dukket opp i Stokkavatnet for noen år siden. Dette gikk lett og sammen med John Olav kom det 10 stk på land i løpet av kort tid. Bjørns største for dagen ble beskjedne 137gr, men likevel ny art på lista og nok en ny klubbrekord i NKML. Sorry igjen SMSSSss, den patetiske rekorden på 130gr er herved forflytta med 7 gr! ^^ NKPL!

Sørv 137grOne Comment

  1. Irvin says:

    Mycket bra Björno! Får ta en kommune- og geografi-quiz ved neste NKPL-møte!

    Like

Comments are closed.