Fortsatt vinter i Trøndelag, muuuligens!

Påsken gikk omsider mot slutten, og jeg returnerte til Trondheim fra en heller fiskelaus feriering i Bergen, kun med et tynt forsøk på leirkutling, som i snøfokk endte med solid blanking. Calle hadde tilbragt dagen med Vegar Seljestokken, på jakt etter kveit, svarthå og panserulke. Panserulke ble byttet ut med knurr og kveit ble byttet ut med null.

                                                  OC in action! Foto: Vegar Seljestokken

Ny art skulle det allikevel tilslutt bli på Veg, for etter 6minutts knallhard guiding fra OC..Svarthå i boks!

Svarthå, tatt på hemmelig spot. Forøvrig prøvde Veg å trykke på piggen, uten særlig hell. Foto: Carl Oscar Raphaug

Klokka tikket 22.30 og jeg var kommet meg hjem, og klar til henting. Så var det bare å spinne avgårde for å plukke ny art. Plukke er vel et relativt tynt begrep for min del, som missa stygt forrige gang vi var på spotten, og kun CO satt igjen med høy sigarføring, pils og jenka (Liten rapport fra CO og Bjørns tur etter lake). Denne gangen stilte CO som sjåfør, lokal idiot, underholdnings-klovn og veldig passiv fisker, i håp om at det skulle bli ny art på Veg og meg.

Etter ca 10 min fiske, rasler det i varsleren til Veg. Kloke ord fra CO og et explosivt-nervøst-kanooon-tilslag fra Veg gav fast fisk…Opp kommer det en liten tigerbrosme, og Vegar har sikra seg ny art!

                               Veg med ny art! Foto: Bjørn Florø-Larsen

Fisket fortsetter i 15min til, og ny aktivitet hos Vegar. Opp kommer nok en lake, men denne litt mindre. En latterfullt OC sparker litt snø i trynet mitt, og annonserer hans tanker om min avgang fra NKPL, hvis det ikke blir skjerpings. Minuttene går, og tekoppen samt frynsete nerver blir bare tynnere og tynnere…

Men så begynner det endelig å rasle i staget mitt også, som igjen gav rasling i et annet stag..Tilslaget sitter, og motstanden er muuuuligens litt mer enn agnet. Inn kommer ihvertfall ny art. Prøvde å late som jeg tok det rolig, men det endte med kjærlig bryting i snøen med OC ❤

                                             Ny art 174gr.(!) Foto: Carl Oscar Raphaug

Midt i fotosession med min deilige microlake, ble det også run på den andre stanga. Gikk rolig bort og slo til i en mer cocky-avbalansert-cool stil, og kjente det var litt mer tyngde i denne. Det skulle vise seg å være godt over dobling av persen og dagens største..(ja syltynnne greier, men spele på di få strengane som e!)

                                                Lake 410gr. Foto: Vegar Seljestokken

                                         Byebye blues! Foto: Vegar Seljestokken

Som det gode gamle ordtaket sier; “Den som venter på noe godt…får noe som smaker greit nok”

    Foto: Vegar Seljestokken

Takk for turen guttÆR, og takk spesiell takk til Caaaaallleee, som ypperlig sjåfør (både fremover og bakover) og fantastisk tålmodig! Alltid gøy med ny art 🙂

4 Comments

 1. SMS says:

  Som Rekdal ville ha sagt; “De e guiding i verdensklasse!”

  Like

 2. Fisk og rask says:

  Veldig bra! Har hørt mye fint om lake-sushi 😛

  Like

 3. Vegar S says:

  E muuuuuuuligens mentalt skadet på livstid… Men var verdt det!
  Takk for ein flotte tur gutta 🙂

  Like

 4. Sånn e d på kver ein NKPL-tur^^ Takk for turen!
  Og ja lake-sushi va snax 🙂

  Like

Comments are closed.