NKML med formidling av artskunnskap

NKML har i samarbeid med Fiskeridirektoratet stått på stand på Trøndersk matfestival i helgen, der vi har hatt ansvaret for fiskedisk med artsquiz samt formidling rundt akvariet. Mye av fisken skaffa vi selv, både fra båt og på favorittbrygga.
Paddetorsk, en vinner i akvariet.
Hornkvabbe, døde dessverre av kroksvelging men var en vrien nøtt i fiskedisken.

Noen ok grønngylt dukket også opp. Den fargerike krabaten fikk en del “OOoooh” fra de fremmøtte når den ble tatt opp fra akvariet.
Folk fikk bryne seg på blåkjeften som lå ved siden av en uer.
Bjørn formidler artskunnskap ved akvariet.
Bergnebb og ulke.

Irvin leiter frem spennende arter til barnas store begeistring!
Fiskequiz med 20 ulike arter, var populært blant både store og små. Få greide å prikke inn alle artene, spesielt uten hint og hjelp. Alikevel glimtet noen til med overraskende bra oversikt på artsmangfoldet i norske farvann. Skille microfisk og flatfisk var vel det som skapte mest trøbbel for de fleste. De fant ut at “flyndre” ikke bare var flyndre 🙂
Her er noen bilder fra disken, om noen vil prøve seg:
Alt i alt et flott arrangement som skapte mye liv og glede. Så får vi håpe at dette har skapt noen nye biologsjeler og artsfiskere, samt gitt folk litt mer kunnskap om artsmangfoldet vi har i havet!


3 Comments

 1. Många spännande arter!!

  /Markus

  Like

 2. Fisk og rask says:

  Bra at noen tar ansvar, og lærer det unge om noe annet Mario og Luigi. Som om de unge i dag vet hvem Mario og Luigi er 😛

  Like

 3. Neste år kan med kanskje kle oss ut som Mario og Luigi. Eg e høy og tynn (Luigi) og Irvo e…. 😀

  Ingen som har prøvd seg på de 20 artene utifra bildene enda. For interesserte hadde d blitt for lett “live”, så syns du skal gjøre et forsøk basert på bildene. Jeg ser alle 20, men fisk 1 og 5 ser du kun på siste bilde, samt fisk nr 15 er den “rødefisken” som ligger under nr 16 😀 Kom igjen Endre!

  Like

Comments are closed.