Søndagstur til ytre Løgnin

Detta må være tidenes lengste vinter, men for sjøisfiskere er det helt greit. Det betyr nemlig at det blir is på plasser det som regel aldri er is. Og det er jo spennende.

Sist søndag skulle vi ut å teste, med det som etter all sannsynlighet ble årets siste sjøistur. Bjørn hadde manflu og Calle hadde annen bisniss å ta hånd om ryktes det. Toyotan til Irvo reiste med sjåfør og Vegar nordover i 6-7 tida søndags morgen. Ute på isen møtte vi Vilhelm. Tofte og Geir Magne kom også slentrende litt utpå formiddagen.

Det lite liv, så Vilma og havfiskerne bestemte seg for å vandre 2 km utover isen til 160-metern. Veg og jeg bestemte oss for å bli på grunna.

Veg og jeg fikk tre fisk hver. Veg fikk en torsk, en sandflyndre og en piggskate. Jeg fikk en kveite og to piggskater (som egentlig var samme fisken). Etter å ha merka den første piggskata mi og veid den til 5,3 kg, tok det en times tid før den beit på igjen. Forskjellen var at da veide den 6,28 kg, både på min og Veg sin vekt. Det var bare flaks at vi veide den andre gang den kom opp (se snutt i bunnen).

Piggskate 5,3 kg

Kveite 11,22 kg

Piggskate 5,7 kg

En snutt jeg snekra sammen før frokost:

One Comment

  1. Fisk og rask says:

    Blir for lett for dere. Kvernet i seg en specimen-knurr mellom huggene, den der. Fin rapport!

    Like

Comments are closed.