En lyrfisker er født

Våren er godt igang i Trondheim, og dette skal etter sigende være den beste tida for å få stor lyr. Ikke bare er de feite på grunn av gytinga, men de skal være lette å få fra land, om man kjenner plassen selvsagt.

Lyr er en fisk jeg har null erfaring med å fiske målrettet etter, så før jeg begynte å satse søkte jeg råd hos SMS. Han avslørte alt fra hvilken jigg som var best til hvilken vindretning som førte til best bett, og til slutt hadde jeg nok trua til å teste en tur.

Fredag kveld i 21. tida kom jeg fram til det jeg hadde hørt at skulle være en fin plass til lyr, og allerede på første kast fikk jeg det bekreftet idet en sprek fisk kastet seg over sandeel’en rett ved land. En liten lyr på ettpar kilo ble landet og gjenutsatt like etterpå.

Ett par kast til i samme området, og plutselig var det bøy i stanga på nytt, denne gangen  var det en noe større fisk på 4040g som fikk en snarvisitt på land. Det var jevnt over veldig mye liv, og jeg fikk etterhvert en god haug med fisk mellom 2 og 3+ kilo. Plutselig kjente jeg ett mer markant hugg, og etter tilslaget fulgte ett kraftig utras. Jeg har blitt advart mot en ekkel kant på denne plassen, og strammet bremsen i håp om å få stoppet fisken før den kom så langt. Plutselig ble det slakt, og jeg sto igjen som en amatøyr.

Man ryker ICKE fisk! Iallefall ikke i knuten, det er utilgivelig.

Lettere oppskaket etter denne episoden fisket jeg videre og selvtilliten økte sakte igjen etterhvert som jeg landet flere småfisk.

Helt ut av det blå står jeg nok engang og kjører på en tyngre fisk. Jeg er litt snillere med denne og sørger for å unngå for stram brems. Heldigvis fulgte den fint etter når jeg prøvde å holde den unna dypere vann og den skumle kanten. Etter litt ras og fjas var fisken klar for håven, og jeg ble veldig overrasket over hvor tung den var å løfte opp på berget. Først når jeg løftet fisken opp for poseringsbilde ble jeg klar over størrelsen. 5+? Vekta ble hentet fram og det viste seg at dette var pers. 6240g med Pollachius pollachius.

Knalltøff fisk! Ble forøvrig tatt på en 42g Savage Gear Sandeel i fargen real pearl.

 Jakta på specimenlyren fortsetter, Stay tuned!

2 Comments

  1. Irvin says:

    6+! (10+ rapport)

    Like

  2. Veldig bra Veg! Nå komme du til å glede deg til lyrsesongen hvert år, og laksesesong komme bare til å være et tynt, svakt og ubetydelig minne.

    Like

Comments are closed.