Ett kärt återseende!

Helgen närmade sig med stormsteg och fiskesuget likaså. Nästan hela gänget var iväg och för en sekund så vurderade jag nästan chips å öl istället.Men så startade jag och Sverre snacka ihop oss lite om möjligheterna. Ville komma ihåg att det hade varit bra fiske efter mus i augusti några år tillbaka och det tog inte lång tid innan vi hade en fast plan.  
Lite efter 21. var vi på väg mot sundet med bilen full med sur makrill, utstyr, boller och glatt humör. Jag satte målet för turen till 2+ medan sms var mer beskeden och nöjde sig med att bättra på sin pers på 1200gr. Körturen gick smärtfritt och väl på plats så riggade vi först varsin stang för att finna ut av strömförhållanden. Nu var det bara till att sätta sig ner och vänta i vanlig ordning. Men det blev kortvarigt då stangtoppen indikerade intresse för agnet. Den fick lite tid innan jag smacka på för att så känna att det var något i andra ende. Visst detta var mus så gick det allt för lätt. Hågel, svarthå, småtorsk, tankarna många men visst va det MUS!
Bild: Sverre Magnus Selbach
En liten sak på runt kilot kom upp, men fick simma tillbaka lika fort. Nu skedde det ting hos professorn med, och även han stod med fast fisk. Men också här var det en mindre model. Större krok och agn blev skickat ut på 15/20 meters djup. Igen tog det inte lång stund innan det blev fart. Sverre vittnar om muligens lite bättre fisk. 
Bild: Carl Adam Åke Andrén

1700 nydliga gram och en solid ökning av pb! Når klockan var runt tolv så fick jag på fisk som var lite tyngre å klarade att pressa sig ner mot botten ganska länge under invevning. Förväntningen steg, för om detta var mus så var den bra. Seglande upp kom den, och den var bra!

Bild: Sverre Magnus Selbach

Ny pb på 2200 gram. Nu tilltog strömmen och fisket dog ut, men inte chans att vi skulle ge oss nu. Pressade det på och fick varsin till i moderat storlek senare på natten, men det tog inte av igen. Efter att jag fått mig en höneblund på bakken och Sverre i stolen så började det att ljusna. Packade ihop, trötta, nöjda och med ett resultat som hade fått Ron Jeremy till å lyfta på ögonbrynet. Musen får jag aldrig nog av, hoppas att vi ses snart igen!

   

4 Comments

 1. Fisk og rask says:

  Good stuff, grattis med fint knippe og specimen!

  Like

 2. Martin Solem says:

  Flott 2+ havmus, grattis med PB til dere begge!

  Like

 3. Glitrande opplegg Partysvensk. Du har jo blitt Partyspekimen! Grattis igjen med perser begge 2 😀

  Like

 4. Adam Andrén says:

  Jo, ting går nog bättre å bättre! Galenskapen växer, tror jag har fått en släng av fiske-adhd.

  Like

Comments are closed.