NKML 2013 – Takk for i år!

Et nytt år går mot slutten, og selv om det fortsatt ligger noen siste syltynne planer for 2013 blant NKML-medlemmene før rakettene fyres i gang, er det nok bare å innse at mesteparten av de skarve restene fra året 2013 vil gå til stearinlys, dyr etanol, mimring og feit mat. Planene videre begynner å ta form, og mye sier meg at 2014 kommer til å by på enda mer jazz fra NKMLs utvalgte!

Nye medlemmer:
I slutten av 2012 innviet vi klubben med 5 nye medlemmer som en friskt tilskudd til den gamle slitne NKPL-kjernen, noe som ble en stor suksess både i fiske og sosial sammenheng. Flere muligheter for å til en hver tid finne en ledig turkamerat, mer initiativ, flere mann til å tenke nyyytt og om mulig mer liv på klubbfestene..
NKMLs oppgave som klubb er samling av kunnskap og skoy, som igjen trekker medlemmene som enkeltindivider opp til et høyere nivå som sportsfisker. I en så smal hobby som vi bedriver, er det viktig å ta vare på og samle de folka som har samme interesse. Ved årets julebord ble det derfor høytidelig innviet 4 nye medlemmer i klubben. Alle mann er kjente NKML-hangarounds, som nå skal være med å bære meitelaget videre mot nye höydare!

Julebord 2013 ble en suksess, men bildene videre utover dette forblir upublisert.
La oss ta en presentasjon av de siste nye utvalgte til Nidaros Kystmeitelag: 
                                                         Sven “Vår venn” Kolstø
Hånda til Liv Signe.
Sven Jørund har vært hangaround siden 2010 men grunnet studiereiser, politikk og HavTek bor han i Trondheim sjelden mer enn 2 måneder av gangen. Sven er allsidig og lite fordomsfull når det kommer til fiskemetoder, men det ville vært løgn å si det samme om hans politiske standpunkt. Det er kystmeite, havfiske, mikrofiske og fluefiske, men det er sau og silo punktum. Få mennesker har et mer velutviklet indre øre enn Sven, og ingen måke er for liten til å bli satt av på om sjøen er for grov. Sven er fra Karmøy og er således reinkarnasjonen av NKMLs tradisjonsrike speltfigur (“Prøva du å drepa meg eller?). 

                                                         Adrian “Askild” Kilde
40% større en persen til eldsteKilde.
Selv om det er bare 2 år siden Adrian lærte seg grinnerknuten så har han vært vitne til mer galskap enn de fleste siden da. Som etterdilter til sin mer lettkledde storebror Kilde har han i tillegg skaffa seg mange arter og perser som hører til artsfiskets Expansion Pack. Førstehånds vitne og kameramann under Bjørn white power-øyeblikk i Langenuen, og ellers den som brukte mest tid i jacuzzien. Tar nå steget inn i sølvguttene med ærefrykt og ikke så rent lite redsel for egen kropp og integritet.

                                              Frank “Frankosaurus” Sande
Født med bart.
Om Tofte fremdeles er NKMLs mest høytragende, så er Frank definitivt mest tungveiende, han får juniorgutta til å se ut som underernærte pinnedyr. Som Møring og Sindre-buddy har Frank stadig beveget seg nærmere NKML-kretsen de siste par åra, og tar nå steget inn i de gales rekker. Ivrig med kystmeiteutstyret og definitivt up-and-coming på artskjøret, er Frank en kompromissløs opportunist (derav uttrykket “and nothing, and I do mean NOTHING, will stand in the way of the male Frankosaurus Sex when searching for a meal, or a mate, no one can really tell”. 

                                                       JOFL “Real turmat” Florø-Larsen
Besøk av Red Bull-nissen.
JOFL er grunnlag for det nye verbet “å jofle” som direkte oversettes med “å bruke uhåndgripelig mye tid på gråspotta båndlurking når du egentlig burde vaske bad”. Det ryktes at JOFL egentlig heter John Olav, men helt sikkert er det at han er storebror til Bjørn, og når det gjelder fiske om mulig enda mer på kanten sammenskrudd i toppen. Sikre kilder har det til at 92 % av det kaloriske inntaket til Jofl i 2013 kom fra donuts, redbull og pølsesnabb, samt at han i 2014 vil forsøke på ny verdensrekord i antall dager på over nevnte diett – uten søvn sef. Jofl er etablert havfisker og kjenner Lopez, og har de siste åra vært mye med NKML på tur. I samsvar med NKMLs noe omformulerte statutter, er JOFLs inkludering siste skrik innen visjonærtankegang. 
Ellers har vår kaptein og fylkesmann, satt til live drømmen om å bli en ekte Siddis i 2014. NKML – avdeling Stavanger, blir nå da på 2,5 mann. Blir tynt uten Irvolini på fast plass i vinduskarmen i Ilsvika, som en live værmelder, men nå blir det forhåpentligvis flere turer til Stavanger for oss alle. Og alle har godt av å tilbringe litt tid i Norges svar på Gran Canaria!
Konklusjonen er allikevel klar:

Fra statuttene i NKML: § 4.2 «En gang NKML-er, alltid NKML-er».

2014 – veien videre

Den store forskjellen i året som nå går mot slutten, var invaderingen av nye båteiere i klubben. Først kom SMS med utskiftning av den føkka vest-tyske gummiskuta fra Vietnamkrigen til en nyere modell, deretter tok Veg over gummijollen min og en ny kaptein var født i NKML!
Så kom skuta som endret gummikomplekset til NKML; Black Pearl! Denne fikk være flaggskip i ca 9,5 dager, inntil Calle fulgte opp med en 16fot Windsor /m 75hk E-Tec, som sporenstreks ble toppa av Irvin med sitt Karnic-slagskip Nidarosiensis, med hele 140 hk på hekken. Altså en “ørliten” oppgradering av NKMLs båtpark i løpet av 2013.

Fisketurene på fjorden ble nå om mulig enda hyppigere enn den sagnomsuste høsten 2010, hvor MS Tvåan hadde sin storhetstid. Storsand og kystmeitestenger forble et fjernt minne denne sommeren og høsten, og godt var det.
En 10+ båtsesongen gikk mot slutten. Og motgangen startet. Windsoren til Calle forliste på uforklarlig vis, og Black Pearl ble utsatt for herverk og røveri av motoren…Veldig artig..
MEN det ordner seg for snille(?) gutter! Politiet greier å ta gjerningsmannen sammen med BP-motoren og forsikringsselskapet fikk omsider ordnet alt tilbake på plass. BP is back!
Calles Windsor var dessverre ikke mulig å redde, men sterkt inspirert av Irvins Karnic-jazz, ble oppgraderingen et VELDIG godkjent plaster på såret. Karnic 2250 /m 115hk Yamaha. Calle har alltid vært en yamahamann, bare spør han sjøl!

Karnic-bølgen fortsetter i NKML…

BP is back!

Et av høydepunktene for oss neste år, går allikevel av stabelen allerede første helga i februar. Da gjentar NKML med stor glede suksessen fra i fjor med NM i sjøisfiske, på Løgninfjorden. Forberedelsene er i full gang, og vi håper å se så mange som mulig av dere på isen i februar. Kanskje våre svenske venner fra Isola og Navia også dukker opp i år? Vi ønsker ihvertfall alle hjertelig velkommen til isjazz i Trøndelag!
Nytt for året er Irvin Gislefoss sin nyinnkjøpte live værstasjon, plassert lokalt på Sjøåsen, som lett pisser på yr.no sin dartskive-værmelding.

NKML vil også i år gjøre vårt beste for å spre fiskeglede i Midt-Norge rundt mangfoldet vi har av fisk i norsk fauna, på Villmarksmessa på Melhus 2014. Stikk innom for en fiskeprat, jazz og mysterier. I fjor fikk vi flere barn til å taue foreldrene ut av lakseelvene og ned på diverse kaier, på jakt etter nye arter uten fettfinne. Håper enda flere innser at artig fiske er mye mer nærtliggende enn kun den trauste veien opp i elva.

I 2013 hadde vi vår første offisielle klubbkonkurranse. 8 av 9 mann stilte til start fordelt på tre båter. Artsmangfoldet på denne langt i fra sluddfrie dagen, var greit nok, størrelsene på fisken var vel på grensen til syltynn, men konseptet var topp nåtsj! Laget i BP stakk av med en hårfin seier, hvor en omdiskutert hågjel ble den avgjørende brusken på vektskåla. Opplegget ga mersmak, både som en sosial gathering, men også som et fint verktøy for å finkjemme fjorden vår for nye hemmeligheter. Med poengfiske i artsfiskestyle, og en gitt targetart i ett gitt område, er mulighetene for at 10+ ivrige NKML-ere dunker borti noe interessant absolutt tilstede. Neste år er det fastsatt to offisielle klubbkonkurranser igjennom året, noe vi ser frem til.

NKML blir nok å se i flere konkurranser enn klubbkonkurransen neste år. NM i sportsfiske er en selvfølge, hvor vi med litt endringer på lagoppstillingene, stiller med hele fire lag i 2014. Målet er å ha flere lag som kjemper blant de beste, så får vi se hvordan tid og motivasjon utvikler seg igjennom året. For det er uten tvil de to av de viktigste faktorene i denne konkurransen.

En annen konkurranse vi definitivt skal tilbake til, er Langesund fiskefestival. Rare folk fra rundt i Norge, pluss Sveriges utvalgte nerder, gjorde dette til en fiskefest for oss tilreisende fra Trøndelag. Den lokale kunnskapen vår var ikke helt på maks, men konseptet, mulighetene og plassen i seg selv var mer enn nok til å bli frelst av denne festivalen. Vi kommer tilbake til neste år, og da med all sannsynlighet med en liten oppgradering fra Black Pearl. Holder en knapp på Karnic+..jaau.. Så får vi se om vi greier å prestere bedre enn i år.


Årets fisk i NKML 2013:
Med en slik gjeng fiskegale idioter, med mye innsats fordelt på turer rundt omkring i stort sett hele kongeriket, må det jo bli noen bra fisk inni mellom. Med spenstige arter, tre potensielle norgesrekorder og mange specimen, ble det en veldig bra samling nominerte! Det observante øye ser også at en av våre nye medlemmer hadde med en fisk i kåringen for 2013. Denne rakkaren fikk JOFL i Stavanger mens resten av NKML satt høylytt i Trondheim å skålte han og de andre inn som nye medlemmer. Flying start på NKML-karrièren!

Nominerte til -Årets Fisk NKML 2013-

Kåringen antyder relativt kraftig at saltvannsfiske er førsteprioritet i denne gjengen i år, noe som resultatene fra kåringen understreket ytterligere..
Juryen besto av alle de 13 medlemmene i NKML, både gamle og nye. Blant de 21 nominerte skulle juryen sette opp en prioritert liste fra 10 til 1 poeng, etter hva de mente var årets 10 beste fisk. Kriterier for kåringen var opp til hvert enkelt i juryen, noe resultatene gjenspeilte. 19/21 nominerte fisk fikk stemmer, faktisk 20/21 om vi regner med OC sin ekstrastemme på minus 10 poeng til karussen, noe vi selvsagt ikke gjør.
På noen punkter var vi alle ganske samstemte, ellers var det artig å se hvor ulikt folk prissetter de ulike fangstene, selv om det ofte kan være vanskelig å rangere fisk opp i mot hverandre. Største avviket på en art var fra 0-9 poeng, mens tre av artene fikk fra 0-8 poeng. Ingen fikk alle sine utvalgte inne på den totale “10+ På Topp”-lista, men en av oss leverte sine fem øverste utvalgte i nøyaktig samme rekkefølge som det samla resultatet ble tilslutt.
Maksimal poengsum blir da følgelig 130 poeng, og her kommer resultatene fra kåringen:

20. Lange 22780gr (Bjørn) og karuss 1540gr (SMS), 0p.
19.Piggskate 7100gr (Irvin), 2p.
17. Hyse 4100gr (Sindre) og horngjel 780gr (Bjørn), 4p.
16. Blåkjeft 1330gr (SMS), 5p.
15. Skjellbrosme 160gr (Sigve), 13p.
14. Berggylte 1760gr (Irvin), 14p.
13. Glassvar 1500gr (SMS), 15p.
11. Spisskate 11500gr (SMS) og blålange 5400gr (Irvin), 18p.

——–

SÅ går vi videre til årets 10+ PÅ TOPP!


10. Rødflekket kutling 22,3gr (Bjørn), 22p.

9. Slettvar 1040gr (OC), 30p.

8. Paddetorsk 800gr (Irvin), 31p.
7. Lysing 9200gr (Bjørn), 44p.

5. Nordlig knurrulke 47,4gr (JOFL) og skolest 1140gr (SMS), 54p.

4. Lyr 8720gr (Adam), 58p.
3. Blålange 10800gr (OC), 86p.
2.SCOlest 1900gr (OC), 120p.

1.Hvitskate 5600gr (Bjørn), 123p.
Takk alle sammen for ett så langt superb år, og måtte the bitter end av 2013 og hele 2014 by på enda mer JAZZ!!


3 Comments

  1. Haze says:

    Nice 10 i topp 🙂

    Like

  2. Utrolig mye bra!

    Like

Comments are closed.