«Storskrei» (les storm+klo) i Tromsø

Storebror Florø-Larsen skulle til Tromsø for å delta i den årlige generalforsamlingen i NHF som nestleder. Dette tar sted tidlig mars hvert år.

Der hadde jeg bestilt tur i storbåt for å fiske kjempeskrei på Malangsgrunnen, men seff satte værgudene foten ned HARDT og fyrte opp med liten storm og snødrev.
Vel lang historie kort, EG SKULLE FISKE, så her tok jeg både FS og FB til bruk og fikk velvillige svar fra to lokale fra Tromsø. Øyvind Høier og Truls Olsen sa at Rema-kaien var plassen for å teste etter stor kloskate, så det ble tidlig fastsatt at det var her det skulle testes.
Torsdagsnatt til fredag gikk med i et helvetes vær, for klo er jo aktiv på natta.
Vel det var Gadus morhua og…

Klo har visst skjegg i Troms.. Foto: Tor Arne Rygg
Hadde to stenger, en med glidebom /m slep og size 3/0 J-krok, og en med dobbel paternoster samme krok. Agnet med makkarell og hadde light stick på. Fisket foregikk på ca. 20-25 meters dybde.
Vel som nevnt var «havålen» og våken på natta, noe jeg ikke har vært med på før og kunne lett fylt en middels robåt med torsk i 1,5-4 kg klassen – ikke akkurat target, men moro i begynnelsen så måtte både lysende slange og stick av som roet det noe. Etter en 6 timers tid på kaia sammen med OHKs formann, Tor Arne Rygg,  var vi drita lei torsk og snø+ heftig vind så vi ga oss. Da var det grålysning fredag morgning og vi gikk til hotellet og fikk et par timer på øye før vi tok på neste økt i like jævlig vær litt utpå fredagen. De andre tre ga seg etter et par timer men jeg fikk med meg en sixpack, reinsdyr kjøtt og en Red Bull så satte de meg av igjen på Rema kaien.
Prøver klo jeg på dagen, hadde sterkt eget ønske om klo på 1000g+, siden PB var på kun 510g.
Og tror du ikke da six packen med Mack var konsumert, noe kjøtt og en leskedrikk og siste time at der kom nappet jeg lette etter. Inn seilet et nydelig eksemplar av targetskata og jeg så den var FIIIINNNNN.
Fikk vippa den opp på kaia og inn på avkrokingspallen min. Målt, veid og et STORT SMIL. Hadde til og med fått selskap av noen av de andre så lurte på hvor lenge jeg hadde tenkt bli, svarte rolig «ikke lenger nå»  let`s party!  :o)
Fisken var 49cm og nydelige 1152g, CHECK !!! Foto: Roar Sandvoll

Kom opp 2 sandflyndrer , beste på 700g+ og en liten ulke på tullefiske.


ALL in ALL, godkjent.
Hilsen Florøen