Targetfiske etter lomre 1000g +

I kjent vestlandsvær i mars måned med en liten ekstra turbo i vinden så satte jeg kursen for lokale områder i Stavanger etter lomre. Nå på denne tiden og langt ut i april blir disse skikkelig feite.
Meg og broder (minste Florøen) har fisket etter disse mange ganger før den digitale tidsalder slo til.
Pinnedyret fra Stavanger, eller minsten fikk spesielt en del flotte på opp mot 1,5 kg, ja helt opp mot 1,7 kg på denne tiden, men det er mange år siden.
Vel min PB er sikkert 10 år gammel og skulle se om den kunne tuktes.
Kom nå frem og været var igjen bare blitt verre og dette lukta blanketur og det som verre er, men godt kledd i ny Daiwa-dress tok jeg (ikke) til vett og satte i gang. Det tok ikke lange tiden før første dublé med sand var på land. Fiska med glidebom og dobbelt slep J-krok #1 med reke/makrell combo.
Det ble sand etter sand, så jeg tok mot til meg og tok av meg jakke og genser i regn og kuling og strakk armen ned i det «varme» vannet langs en kjetting og fikk tak i lomresnadder – FÅR DU NO BLÅÅÅÅÅ(skjell) !!!
Kombi med blåskjell på en krok og en med makrell, uti med det. Tror det tok maks 5 min så var første napp et faktum og der kom første target, tatt både skjell og makkarell.
2 gram bedre enn min PB og tykk som ei madrass og så ut som den hadde svelget 2-3 druer. Rogn hadde den og – 1137 g, og før jeg hadde klargjort stanga igjen nappa det på den andre og opp kom flotte 935g og.

 1137gr og hårfin ny pers!

42,5cm og 1137gr
Var strålende fornøyd, MEN bare et kast til slik at hele overkropp kunne bli 100% våt da det blåste rett inn hetta og trakk nedover- skikkelig digg (not)
Tok ikke lange tia før det var noe på gang igjen og denne kjente jeg var minst like fin som de forrige og joda. Der kom ei feit ei tilsynet og ble håva inn i 10 liters bøtta og flekk an opp.

YESSSSS, ny PB 1256g – 45cm – CHECK !!!
Signing off – hilsen Florøen

3 Comments

 1. Grattis med flotte fisker, JOFL!

  Like

 2. Haze says:

  Fy tusan!! Det var ena riktigt fina bergskäddor 😉

  Like

 3. Adam Andrén says:

  Jävligt nice! Å grattis med ny pers^^

  Like

Comments are closed.