The Pearl is back!

Etter en lang vinter i en garasje, med motor på ufrivillig luftetur sammen med en bandittgjeng, igjenmontering og mengder med bilstøv, var det nok en gang tid for en ny båtsesong. Utsettet med god hjelp av Sindre, gikk sånn noenlunde greit etter litt rusk i maskineriet. Etter litt fiks og en liten testtur med Kim, ble den trygt plassert i Nidelva på Irvins gamle spott.

Endelig fått smårusk i stand og The Thin Pearl is back in jazz! Foto: Carl Oscar Raphaug

Første solskinnstur ble med Maria som gallionsfigur i front, og med nytt dypvannsutstyr som akkurat hadde ankommet med posten, klar til test. Det ble med sol og test, ellers lite å melde om av interesse. 
Penn International vsx12, kombinert med en Penn Regiment 15-40lbs stang. Snella virker mer enn solid nok til å dekke behovet for dypere vann med tyngre lodd/store agn, uten at kulelagre går på en smell. Skikkelig tro på denne minste utgaven av gullvinsjen fra Penn
Så var det tid for en skikkelig testtur, med nytt utstyr på dypere vann etter lange. Irvin hadde også tatt turen opp til Trøndelag, og takket lett ja til en liten tur i jazzskuta. Blikkstille fjord gjorde at vi testa på en ny spot på drøye 200 meters dyp, og ankring var unødvendig. Ble en 7-8 langer, noen brosmer og noen obligatoriske føkkgjel. Båtrekorden ble attpåtil forflyttet to ganger denne turen, så må nesten kalle det godkjent.
 Hann-lange 13800gr og 135cm. Foto: Irvin Kilde

 Ny båtrekord, 15800gr/144cm hann-lange. Foto: Irvin Kilde

Avsluttet med en utgytt brosme på 8450gr/95cm. Foto: Irvin Kilde

Sesongen er ihvertfall i gang, og BP ligger klar i elva til mer jazz! 10+