Villmarksmessa 2014

Da er årets Villmarksmesse gjennomført, og NKML har forhåpentligvis fått økt trønderne sin kunnskap om artsmangfoldet under vannflaten og kanskje rekruttert noen nye artsfiskere.

Min egen innsats på selve messa både lørdag og søndag ble heller tynn og kortvarig..
I anledning min 30-årsdag hadde vårt siste nye medlem og bror, John Olav, flydd opp fra Stavanger i all hemmelighet og kidnappet meg ut til en hel dags fiske med OCs skeppsresor. Etterpå satt resten av NKML, ledet an av Maria, klar med suprise party. For ein gjeng!! Jeg dukka da opp veldig sent på søndagen også, slått ut av et “mystisk virus”..

Var såvidt i gang med rigging av stand, før messa var over for min del… Foto: Carl Oscar Raphaug


Uventet ny pers på en dag som egentlig skulle tilbringes på tørt land i en idrettshall på Melhus.. 1260gr. Foto: John Olav Florø-Larsen
De andre gutta sto derimot hele dagen og lot TV-bildene rulle, informerte om utstyr og arter.
 Gutta deler av sin utømmelige kunnskap om fisk. Fotos: NKML


Sindre hadde også laget en artsquiz, som var dekket over store deler av den ene veggen. Quizen bestod av 30 ulike arter, fordelt i 3 forskjellige vanskelighetsgrader. De første 10 greide faktisk veldig mange! På nivå 2 begynte folk å slite litt mer og på nivå 3 var det ingen som greide full pott.

Mange leverte inn svarark og førsteplassen ble delt mellom to mann med 26/30 riktige. De to ferskvannsbiologene Sigurd Einum og Torgeir Havn, viste at de definitivt hadde kontroll på andre fiskearter enn bare ørret og laks, well done!  🙂

Folket får bryne seg på fiskearter uten fettfinne. Foto: Frank Sande

Foto: Sven Kolstø

Mange juniorer prøvde seg også, og bestemann ble 8 år gamle Paul S. Holthe, med hele 23/30 riktige! Paul har siste året satt i gang med artsfiske, hvor spesielt kystmeite sammen med sin far Espen Holthe har gitt gode resultater. Foreløpig kan han skilte med 18 forskjellige arter, inkludert flotte piggskater og steinbit på 5kg+ fra land. Imponerende fangster fra den unge trønderen. Fremover er det artsutfordringen til NKML som skal være i fokus, og flere planer ligger klart allerede, blant annet flyndrefiske og kystmeite på Otterøya.

Paul med sin første gråsteinbit fra land, #10 krok med reke. Foto: Espen Holthe

Vi gratulerer, og en liten premie er sendt i din retning fra NKML. Lykke til videre med artsjakten!
NKML takker for nok en hyggelig helg i Bankhallen på Melhus. Vi er tilbake også i 2015.

3 Comments

  1. Herlig jobbing, gutta! Og supert initiativ. Slikt liker vi veldig godt. Fisk til folket!

    Like

  2. Veldig bra – stå på! Dere tar i et slag for fremtidens artsfiskere 🙂

    Like

  3. Interessen for artsfiske og mangfoldet stiger stadig i Trøndelag, spesielt blant yngre. Lover bra 🙂

    Like

Comments are closed.