En ganske "spiss" artsrapport fra virkeligheten

Jeg sitter og klargjør resultatet for avviklet fiskefestival her i vest – Jærfestivalene og hadde IKKE tenkt å fiske denne kvelden, mmmjaaa.

Tommy «hotdogfingers» Lian ringer og spør om jeg skal være med den tur på noe, men ikke helt bestemt. La oss si det slik, de resultatlistene er jeg ikke ferdig med ennå.


Vi tok avgårde og hadde liten plan om noen ting så vi ble enig om å teste plass de vi hadde observert 5 trådet tangbrosme. Da vi kom til destinasjon var det for mye vind til å se noe som helst så vi tok turen videre til annet sted i nærheten, båthavn der vi og hadde sett den. Her var dessverre vannet helt føkka av pollen, men rett før vi skal gå ser vi en stor kantnål. Dvs Tommy ser den første og har ikke med seg micro, så jeg får sjansen. Fisken er som vanlig helt pi…….. Mens jeg driver på med dette dukker det 2-3 til opp rett rundt der jeg er og jeg får halvpanikk for INGEN av dem vil noe.

Lurer veldig på om krok size 28 er for stor (igjen et tegn på hvor ødelagt en er blitt).

PANG, der skyter den ene stor fart og tar agnet mitt, tilslag og så en rekke banneord fra virkeligheten. Missa !!!!!

Så hører jeg Tommy får rare lyder i pusterøret og han har spottet en til som er på kun 30 cm med vann. Jeg driter i denne da den nå er sky og fyker inn.

Ka i svarte helvete, det er ingen stor kantnål, men en STOR HAVNÅL. R U shitting me? Er vi havnet i drømmehagen??

Senker ned kroken og ser nå at kjeften på den er mye mindre enn på kantnåla, dette grunnet nesten 40 g i vektforskjell.

Den tar agnet umiddelbart og jeg knaller til, havnåla fyker opp av vannet, svever i lufta og lander på bryggekanten. Der ligger den, jeg hyler, grisen hyler(Norståga) og Tommy banner (for han ikke hadde micro utstyr. Da jeg kaster meg over den og får den i bøtte ser jeg at krok har falt ut. DRID I !!!

# 104 er et faktum. 13 g og 44 cm med Nrek, ny art, NKML rekord, NJHK rekord, å di.

Er helt matt. Har jo aldri sett arten før, kun i bok. Smiler og ler og har en så god følelse inni at det kan knapt beskrives. Når det hele har lagt seg tenker jeg litt, # nr 105 er jo rett her, kan jeg………….. Neiiiiii, eller…….?

Går tilbake til der jeg så 3 stk og der er den store på plass igjen, men lite klar for krok i trompeten. Vel en Florø-Larsen gir seg ikke selv om jeg drog på meg hekseskudd og div for å holde agn rolig rett foran snuten i uendelig lenge.

Plutselig fatter den litt interesse og i ei slags «ammetåke» ligger den plutselig i bøtta og jeg vekker jo hele nabolaget igjen!!

E dette mulig! Innen et Quatte har jeg tatt 2 fantasifisker og fått art nr 104 og 105.

# 105 er også et faktum. 50,4 g og 41 cm med mulig Nrek her og, ny art, NKML rekord, NJHK rekord å di.

Legger meg bare ned på brygga og mumler noe mens Tommy bare gratulerer og banner om en annen. Fytti helvete for et rush og glede.

Etter jeg hadde delvis landet gikk vi å spotta rundt og fant over 6-7 kantnåler til som Tommy prøvde på og fisken var som normal igjen, så ikke på noe , men han fikk en som tok , men missa tilslag litt eller at fisk ikke fikk hele aget inn. 

Orker et par-tri bilder til:

Vi observerte 3-4 tangbrosmer og , men det blir neste gang.

ALL IN ALL – Top Notsj, 10 +, banna I kirkå, himmelfallen og Latterlig tilfreds – Å DI!

Hilsen Florøen (storebror)

3 Comments

 1. Haze says:

  Sinnessjukt!! STORT GRATTIS, till två drömarter 😉 Den större kantnålen har jag fått på mysis med storlek 18 krok.
  Se här:http://fiskeligan-haze.blogspot.se/2011/08/ny-art-pa-ligan.html

  Like

 2. Patrik says:

  Skäggsimpor, större kantnål, större havsnål, leopardbultar, tångringbukar. Rapporterna bara ramlar in! Vad är det som händer? Grattis till drömfiskar!!

  Like

 3. Jani says:

  Cool catches guys. It would be really nice to see you guys at the Specieshunters.com too. We need some norwegian “blood” there also…

  Like

Comments are closed.