5TTB – CHECK!

Her i oljemetropolen Stavanger har dette artsfiske tatt fullstendig av, og som sist rapport om kant- og havnåler tilsa så er det dukket opp nye ting både i øst og vest.

Vi har spedd på med dette tungevinduet og det har åpnet mulighetene våre enda mer. Så dagen derpå etter mitt nål-bonanza, var jeg tilbake til samme sted for å gå etter targeten jeg egentlig jaktet etter, femtrådet tangbrosme. 5TTB..

Da jeg ankom plassen var allerede Tommy og Brobak på plass etter nåler. De hadde allerede innkassert en god porsjon grå hår, men kort fortalt, begge fikk kantnål i løpet av kvelden.

Jeg gikk bort til plassen vi hadde spotta en brun paddetorsk-look-a-like-hale noen dager i forveien, og satt ut tre stenger. Jeg tok en del rekerogn og skall, knuste til mos, som jeg deretter spredte utover plassen. Det var ikke mer en maks meteren dypt. Så tok jeg bort lys og stakk over til de to andre som var på nålejakt.

Var lite å spotte for dem og etter en ca et kvarter sjekka jeg stengene. Kunne se at alle var flytta på. Krabbe er ei sto plage på dette fiske, så forhåpningene var heller labre. Drar til første stang med et tilslag og vipper den opp land, hvor jeg registrerer en tykk brun «snegle» som henger på #6 kroken min. Plutselig da går det opp for meg hva jeg har fått! Både mikrostang og fisk havner på plenen bak meg og jeg løper random rundt på plenen og hyler (igjen) som en rabiat gris. 106 , 106, 106 !!!!!!!

To mann med hodelykter kommer deretter løpende bort til meg og lurer veldig på hva som akkurat skjedde…

“Du har ikkje .., nei… , ikkje faen………. . Du har jo knapt vært her i ein 1/2 time, så smelle du te med ei 5TTB! Dra deg hjem, me vil kje ha deg her merr din pikk :o). Ikkje kjekt for oss andre”, kommer det fra både Brobak og Tommy.

Art #106! 89gr og 23 cm.

Jeg får fisken i «akvariet» vårt, etterfulgt av gratulasjoner fra de to andre gutta. Nå har vi funnet en spot for denne arten også her i Stavanger! Skikkelig kul fisk. 23 cm og 89 gram med femtrådet tangbrosme og art #106 er et faktum. Tre nye arter på to dager – helt makaløst.

Etter dette ble det kun spotting for min del etter nåler til de to andre. Og som nevnt, det hele endte med at alle tre fikk full jazz og alt var bare SWEEEEET !

Dagen derpå ringer en annen fiskekompis til meg, Stig Hetland, og lurte på om guiding til nål var mulig, og jeg svarte seff ja. Alltid kjekt med en unnskyldning for å komme seg ut for å rote rundt med lykta i strandkanten. Stig og jeg dro til en havn ikke langt fra der jeg var dagen før der jeg både hadde sett nåler og 5TTB. Jeg skulle egentlig bare spotte, men la nå to stenger uti der jeg hadde sett brosma og var med han. Vi fant en 3-4 nåler, men det hele ville seg bare ikke. Ga litt tips og info, blant annet om at dette var en ventekamp. Så Stig satte seg til og gjorde som fortalt.

I mellomtiden sjekka jeg stengene mine, og tror du ikke det var 100 % klaff IGJEN! Snakk om å ha flyt. Der dundra jeg til med nok en 5TTB på hele 25,5 cm og 104g, ny pers!

“Ein e flaks, 2 e dyktighet” – gammelt jungelord.

Mens Stig satt og hadde strirrekonkurranse med kantnåla fikk jeg øye på noe i sidesynet. Ett par glødene øyne som satt opp ned på et stort tareblad, VAR det, er det ikke.. Jovisst! En hårvar. Stanga hadde jeg ferdig rigga med splitthagel, 0,25mm fortom og #6 krok. MEN…
AGN ??? Kikka i boksen, ikke en eneste strandreke igjen! Slengte fra meg stanga og løp. Carl Lewis hadde nok bare hørt  Svusj!!-lyden før jeg var i strandkanten med håven, og vips to stk strandreker i boks. Lite knepp i hode og nøye satt på kroken. Den ble plassert noen cm foran kjeften på fisken og som en ekte VAR, PANG!!! Explosjon og der var reka borte, MEN jeg var for sen med tilslaget. Aen i Ellevte !!!!

På med siste reke og ned igjen. Umiddelbart i det den når fisken og den er innen rekkevidde, sluker den reka med hud og hår(+krok), tilslag og fast fisk på land. Min nemesis, hadde arten notert fra før, men dette er nok allikevel den arten jeg har strevd mest med siste par årene. Flytzonen? Mye mulig det ja.

Hårvar 65,7gr og 15,5 cm! Ny pers på min nemesis. 

Rett etter dette hørte jeg et aldri så lite jubel og Stig var en art rikere,stor kantnål på 34 gram. Denne plassen har virkelig levert nåler på rullebånd den siste tiden!

Klokka nærma seg 04:00 og morgenfuglene var nå i full gang med sin allsang. Vi var begge nøgd og fant ut det var på tide å kjøre hjemover.

Vel, det vil si at jeg må forbi en fabelaktig skrubbeplass like før huset mitt, så jeg MÅTTE bare ta et lite sveip med 1000 lumen. Og hva lå der? Jo, mulig den karen jeg har jaktet på lenge. Veldig lenge. Den lå på en ca. 4 meters dyp, så det var litt vanskelig å bedømme. Frem med stanga og vippe uti agnet. Reka sank sakte ned mot fisken og denne var på tydelig på jakt etter nattmat. Allerede før agnet traff bunn hadde skrubba lettet, og var på vei mot rekebiten.
Agnet forsvant på et blunk, perfekt tilslag og den tok avgårde på 7 foter`n min. Kjente at denne var det litt fyr i, så da den kom sikkert på land, var jeg veldig spent på vekta..

Vel oppe på land , HERLIGE 1048 gr. Kilosgrensa på skrubbe var endelig brutt!

A in all to knall kvelder! Signing off, top notsj og 10+

-John Olav Florø-Larsen.

3 Comments

 1. Haze says:

  Sinnesjukt!! Femtömmad skärlånga och en bergvar på samma pass!! Sjukt! Grattis 😀

  Like

 2. Patrik says:

  Galet! Drömfiske, grattis!

  Like

 3. Man skulle nog vart norrman…
  Grattis. Sjukt!
  Tänk om det där vart ett pass i Sverige…

  Like

Comments are closed.