Et døgn i brosmerus

Det er nå gått et snaut døgn, og jeg har begynt så smått å lande. Det meste er vel skrevet og sagt om fangsten rundt om i mediene, etter at Endre Hopland fra Hooked.no satt i gang sirkuset i går kveld. En liten oppsummering og noen ekstra bilder blir det allikevel. Kort og godt en vanvittig opplevelse, som kommer til å sitte i kroppen en god stund. Brosme på 17 kilo+ og potensiell norgesrekord..

Jeg startet dagen med en runde etter blåkjeft. Treigt fiske, regn og 11 grader. Ganske traurig altså, selv om jeg etter hvert fikk trua opp en fin trønderblå.

Forsøk på å lage sommerstemning under kalesjen.. Blåkjeft 1240g
Den blå får friheten tilbake, og jeg begynner å bevege meg i retning av det som var målet for dagen. Diger blålange på 400 meters dyp. Selv om været langt i fra er noe sommerjazz, så er det i det minste helt vindstille. Så med hjelp av litt motorkraft kan jeg ligge på dypet uten anker, mens jeg venter på Sven og Stålormen, som også ville være med på blålangejakt. Denne plassen har levert noen få blålanger, og ellers mye stor brosme. Fisker rundt 10 kilo har det blitt mange av her, blant annet min da gjeldene bestenotering på 10,2 kg. Så selv om blålangekrokene er plassert et godt stykke over bunn, så liker jeg å ha et slep med hel agnfisk ved bunn i tillegg. En specimenbrosme over 12 kilo hadde jo vært skoy!
Etter en drøy time smeller det. Jeg kjenner det er virkelig god jazz i andre enden.. Var det endelig ny pers?
Mest ja. Synet når dette dyret brøyt overflaten var helt latterlig sykt. Jeg klaska den raskt ombord, og begynte å skjønne at denne fisken var virkelig voksen, Brosmer er også veldig ofte litt tyngre enn det du tror når du tar den på vekta. Denne var inget unntak. Når jeg drar frem vekta og den viser at fisken er over 17kilo.. Da begynner alt å bli alvorlig kaos oppi hodet..
Jeg kaster meg på telefonen og ringer Sven som er på vei ned i båten sin:
“Sven!! Bli på land, ha klar ei ekstra vekt og stå i ro.. Eg tror eg har ei brosma på øve 17 kilo i båden!”
Gassen flatt i bånn og inn i kanalen ved Nidelva. Krasjer hardt inn i brygga, og slenger meg i land op brygga. Der står Sven klar. Han begynner å le. Fisken ser ut som en tegneseriefigur! Flere veiinger på Svens Lawson-vekt viser 17,3 kg..
Min egen Electro Samson stabiliserer seg på 17,26 kg. Helt helt vannvittig sykt. Gamle rekorden fra Sørøya, er på 17,2kg. Med regelen om at en rekord må slås med minst 1 %, så vil dette være en tangering. Nå gjelder det bare å få kontrollert de to vektene og fylle ut rekordkravskjemaet til Villmarksliv.

 

108 cm lang og 79 cm rundmål
“Hårvar-posering” med 3 kilo lever setter spor.. 

Telefoner haglet inn og plutselig var brosma “over alt”. Alt fra VG til tyske nettsted. Her er noen av av dem:
Angelpiloten

Hooked

NRK – Rogaland (Innslaget er 1 time 31 minutter og 30 sekunder uti sendingen)

TV2

Fiskeribladetfiskaren

Stavanger Aftenblad

Adressa

Euforisk steming beskriver resten av kvelden. Kjørte fra båten min uten å skru av motor, kjørte i feil retning og glemte attpåtil brosmehodet i bilen. Det fant jeg idag, 18 timer senere i en solvarm BMW. Jazz-minus der altså, men slik må en vel regne med i en slik stund. Hodet er kommet seg til fryseren nå i det minste, og øresteiner skal analyseres ved anledning. 

Sammen med NKML-gutta, ble det en skikkelig feiring av fangsten helt til lyset gikk på..
 

2 Comments

  1. Digga lever posering, du er en syk bror 😄😄😄💥💥💥🍻🍻🍻

    Like

  2. Det er der ingen brosme. Det der er en egen art, en såkalt “stutt-tjukk-broms”! Ny verdensrekord, vel å merke!

    Like

Comments are closed.