Resultater og refleksjoner NM i sjøisfiske 2018

NM i sjøisfiske 2018 var det sjette på rad, og årets isdans ble avholdt med brask og banjo med base på Tingvold hotell i Steinkjer. Arenaen ble Hjellbotn. Her følger resultater fra alle klasser og alle kjønn.


Vi gratulerer alle vinnere, tapere, de midt-i-mellom og de som gjerne skulle vært høyere opp en de var. Til kongen av Hjellbotn, beste ungkalv, beste kvinnfolk, til den største fisken, artskongen, isbarten, gullskata, årets Kolstad og årets Roger, gratulerer så mye!

Det var i alt 107 deltagere, hvorav 96 registrerte fisk. Det ble tatt i alt 22 tellende arter i år, og årets overraskelse ble berggylt. Her er lista over registrerte arter under årets konkurranse (med antall i parentes):

Bergnebb (29)
Berggylt (1)
Gapeflyndre (1)
Hågjel (2)
Hvitting (86)
Hyse (51)
Kloskate (2)
Knurr (79)
Lange (1)
Lyr (5)
Makrell (30)
Paddetorsk (8)
Sandflyndre (26)
Småkutling (16)
Sei (10)
Sild (1)
Sjøørret (5)
Svartkutling (32)
Sypike (40)
Torsk (30)
Vanlig ulke (4)
Øyepål (17)

Det er altså så gøy å se den innsatsen folk legger ned, og den gleden som spres rundt på isen, på innveiinga, under premieutdelinga og ellers hele helga. Det varmer. Vi har jo allerede annonsert at det blir nytt NM i 2019, så vi slipper ikke unna nå! Vi sees!

Igjen, tusen takk til alle sponsorer som gjorde dette mulig. I alt har vi fått inn premier til en verdi av 106 000,- og dette er vi flaut stolte over. TAKK!

Abu Garcia, Hooked.no, Nordic Outdoor, Normark Norway, IMAX, Salar Sportsfiske, TOFA, Shark Hunter, Skibs- og fiskeriustyr Trondheim, Torshov Sportsfiske, Lopez, Attraqua, Campelen, Lowrance, MS Gotland, Seeberg, Savage Gear, Artsfiske.com, Daiwa, RV Knives, Jon Kolstad og Trutta Sportsfiskeforening.