NM i sjøisfiske 2019 – kalla fakta

Det 7.ende NM i sjøisfiske ble avholdt lørdag 19. januar 2019. Til tross for dystre utsikter vartet Lygnin opp med comeback, og vi hadde fått med oss Artsfiske.com som sto for innmeldingssystem – helt uten veiekø. I alt en nye strålende suksess i Trøndelag!

 

På grunn av tidligere års uflaks med ekstremvær, isbytte og bynnfrysing hadde vi nok karma på kontoen til at Lygnin gjorde et strålende comeback. Den la seg på tirsdag, og var klar til lørdag. Det bør være unødvendig å si, men det ble en nervøs uke.

Fredagens issjekk fortalte om 8-10 cm jevnt over helt ut til midten av fjorden, og vi ga klarsignalet for Lygnin. På grunn av pågående heftig snøvær så økte ikke tykkelsen til lørdag akkurat, men det var nok til å holde flesteparten tørre.

Et annet spenningsmoment var også vår nye digitale innmeldingsløsning, levert av Artsfiske.com. Her skulle alle fisker registreres i en egen konkurransemodul på Artsfiske.com, ved hjelp av mobiltelefonen sin. Poengene blir da regnet ut automatisk. Men man kunne kun se sine egne registrerte fisker før resultatlista ble publisert i forbindelse med premieutdelinga på lørdags kvelden.

Vi må bare si at denne løsninga fungerte over all forventning. Det var minimalt med feil, og folk var stort sett veldig flinke til å registrere. Tilbakemeldingene vi fikk var også udelt positive. Her tenker vi nytt, dette er kommet for å bli! Så en stor takk til Øystein og Bjørnar i AF som har lagt ned en enorm jobb i dette imellom bleieskift og dagjobber.


Vi var 111 påmeldte, og rett under 90 som stilte opp på isen. At så mange stilte opp til tross for uvisse isforhold er vi veldig fornøyd med. Det er ikke en veldig takknemlig jobb å arrangere noe som er så avhengig av å ha værgudene på lag, men med tålmodige og positive deltakere så løser det meste seg!

Det ble tatt mye bra fisk under konkurransen. I alt kom det opp 24 arter, inkludert de freda og ikke-tellende artene pigghå og ål. Vi fikk en ny konge av Lygnin med Espen Knarvik fra Bergen, som også vant lagkonkurransen sammen med Henrik Vågenes. Juniorvinner ble Michael Bueng, beste dame ble Jeanett Brudeseth Bersås, flest arter ble Espen Knarvik (9), og lengst fisk og skate ble Knut Erik Hansen med en piggskate på 83 cm. Fulle resultatlister finnes på Artsfiske.com.

res_lag1res_lag2res_åpen1res_åpen2res_åpen3res_jrant_arterlengst_fisklengst_skate

Til slutt vil vi takke alle deltakere som stilte opp, selv om vi er i Trøndelag deles som regel ut lite grus denne helga, og det er stort sett smil å se! Tusen takk også til våre flott sponsorer som bidrar til å heve arrangementet flere hakk!

Abu Garcia, Hooked.no, Nordic Outdoor, Normark Norway, IMAX, Salar Sportsfiske, TOFA, Skibs- og fiskeriustyr Trondheim, Torshov Sportsfiske, Lopez, Attraqua, Campelen, Lowrance, Seeberg, Savage Gear, Artsfiske.com, Daiwa, RV Knives, Deeper