Gledelig gjensyn med kløpinne ved Mördarbackan

En UFO kom å plukka meg opp tirsdags morgen i 6-tiden, jeg unnslapp heldigvis eksperimenteringen og merkelig nok ble jeg satt av midt ute på Lygninfjorden”.

Eller det var hvertfall det jeg sa til sjefen på jobben. Mot alle odds var det fremdeles is på Lygnin. På tross av flere uker med pluss 6, øsregn og 20-årsflom. Sykt men sant. Møtte John Thomas og Vilhelm og rigga oss til utenfor beryktede Mördarbackan, lenge siden denne plassen har blitt prøvd og ryktene om bra fiske i området foregående helger gjorde valget lett.

Det ble en alldeles nydelig dag med vindstille, rundt 5 minus og sol (!) Første ok fisk ble en øyepål på 93 gram, etterfulgt av en på 54 gram.

 Illustrasjon på dobbelthake.
Det var ellers de sedvanlige mengdene med hvitting, med snittstørrelse på 3-4 hekto. Det var igrunn ikke så mye liv på skateagnene, men når det såvidt begynte å skumre dro skatefiseren Vilhelm opp en piggskate på drøye 2 kg. Den ble merka og sluppet raskt ut igjen. Deretter fulgte John Thomas opp med en flott piggis på 5,5 kg, dessverre feilkroka i vingen. Han fikk imidlertid revansj kort tid etter med en skate på 3,6 kg og ny pers. Selv hadde jeg tydeligvis ikke skatedagen, tenkte jeg. Helt til det runna kraftig på den innerste stanga med 4 hektos hvitting med rekespray. Det ble en lite dramatisk fight, kun tungt. Garantert hunnskate hvertfall. Men så stakk det noe umiskjennelig opp av hullet og gjensynsgleden var stor da en spisskate ble løftet opp av hullet. Sykt! Spitznase nr 4 totalt var et faktum og jeg skal snart starte egen facebook-gruppe (4-spisskateklubben). Dette var riktignok en liten jente på 4,6 kg og 101 cm, men dagen var reddet likevel.

 Minner meg på å skaffe meg større matte.
Jeg lurer på om dette er samme fisken som Trond fikk om sommeren for et par år siden. Eller muligens den Christer fikk på isen, i samme område. Dette skal sjekkes opp. Den fikk nå en tag så den kan gjenkjennes neste gang den entrer isen.

Spisskater er fine kløpinner.

Etter dette pakket vi sammen og reiste hjem. Isen var bortimot 50 cm, så den vil nok holde en god stund til. I’ll be back!