Jakten etter kloskate i Trondheim

Etter en måned som inaktiv fisker og kun fokus på masterarbeid ble fiskesuget for stort. Fikk en telefon av CO siste dag i januar og han ville teste ut en ny plass etter kloskate. Dette er en art som jeg manglet på artslisten min, så jeg var ikke vanskelig å overtale^^ Nå var det nok Word, SPSS, artikler og Salvelinus alpinus.

Turen gikk til Fagervika og været var ypperlig; vindstille, 4pluss grader og opphold. Aktiviteten var høy på stengene, men fangstene var stort sett små torsk, hvitting, sypiker, hyser og en kanon lange på 280gr( var 100% sikker på at denne var ei kloskate -.-). Raphaug dro også til med en flatfisk på drøye 300gr. Hver gang Raphaug ser en flatfisk stige opp av sjøen blir han alltid anspent, ellevill og i overkant positiv, alltid i håp om røde flekker på fisken. Men nok en gang var den helt plain og brun. Årets første sandflyndre.

Nærmere midnatt skjedde derimot noe mer interessant. Raphaug kjente det var tyngre enn vanlig men veldig lite liv.
“Dette e høvring ellær kloskate!”
Han fikk rett…kloskate på 383gr seilte kort tid senere opp i håven. Ingen ny pers på Raphaug, men prosjektet var vellykket, selv om jeg satt snurt igjen uten ny art.
Irvin som satt i lettere fylleangst på forrige tur hadde også lyst å teste ut Fagervika, og ny tur ble satt i gang 3.februar. Irvin hadde med sin bror, CO var på plass, og jeg var klar til nok et forsøk på kloskata. Fiske fortsatte i samme dur som sist, hvitting, torsk og hyse. Største hvittingen ble klokket inn til 500gr, så ingen av Trondheimskjempene viste seg. Ble heller ingen kloskate i dag, men fikk et ok run med litt mer liv hvor en torsk på 5200gr hadde slukt en hvitting.
Natt til 6.februar ble det ny tur etter kloskata. Denne gangen gikk turen til Storsand hvor nattfiske etter kloskate og havmus var planen. Raphaug hadde kjøpt seg et shelter, så selv om været var i tynneste laget ble det teltkos med sushi, pils, kjeks og brus.
Aktiviteten på stengene var lav og det eneste som var interessert i makrellen vår var slimål.
Første fisk ble en hyse type 300gr. Ikke noe kjempeopplegg akkurat, men når klokka nærmet seg 2 på natta, kjente jeg noe forsiktig i andre enden av snøret mitt. Den oppførte seg akkurat slik jeg hadde blitt fortalt at kloskater skulle gjøre. Og ikke lenge etterpå kunne jeg innkassere ny art, KLOSKATE på 600gr!