Spisskatebonanza (dag 3 av Frøyaturen)

Dag 3 av Frøyaturen kommer vi aldri til å glemme. Planen om langtur på dypvann måtte skrinlegges grunnet dårlig vindvarsel så vi ville heller ligge innaskjærs og prøve på spisskate og annet snacks i korallskogen på 350 meters dyp.

Det tok 5 minutter før Øyvind hadde action på seiflapperen og det ble fleks i staget, 15 minutters jobbing seinere bekreftes det at vi ligger på rett plass da en spisskate skimtes i det klare vannet. Den er i tillegg stor! 133 cm lang og 12,02 kg. Ny art, spekimen og en drømmefisk.

Øyvind Høier med spisskate på 12,02 kg.
Resten av turfølge gratulerer og fisker videre med full konsentrasjon. Det tok ikke lang tid før Truls også får føling med storfisk nede i dypet, og han gir den tid til å sluke agnet før oppstramming. Samtidig går det raskt flere meter av snella mi – et jevnt og seigt run på typisk skatevis. Truls setter sitt tilslag og får kontakt, det samme gjør jeg, og vi dobbeltdriller det som av all sannsynlighet er spisskater.

Truls med sin spisskate på hele 135,5 cm og 11,30 kg.
Min spisskate på 11,80 kg og 132 cm. Foto: Ingemar Rödin.

Min 5. spisskate var ny pers og spekimen. Foto: Ingemar Rödin.

Kim får etterhvert også kontakt med fisk og driller snart på stor fisk (selvom den “virka lætt” på kveitfeskarn fra det kalde nord). En livlig hannskate på 9,2 kg og 119 cm viste seg snart. Dessverre sto jeg og drilla samtidig og fikk ikke tatt bilde. Jeg hadde nemlig mitt andre skaterun og det var tyngre enn forrige gang… Med nervene i helspenn og syrefast biceps fikk jeg trua den opp til overflata der den viste seg å være en mindre feilkroka spisskate. Kroken satt 10 cm utenfor munnen. Litt nedtur, men endelig godt den ikke var større enn den forrige! Vi veide den raskt til 8,8 kg og slapp den uti igjen. Under oppsummeringa kom vi altså til 5 landa spisskater, fordelt på 4 av 5 deltagere. Ingemar var dessverre litt uheldig og mista stor fiske en stykke over bunn.

Stay tuned, det er 3 hele dager igjen av turen!

3 Comments

  1. Fisk og rask says:

    Trodde du skulle finne deg en annen hobby etter gjørsen… Fantastiske fangster:)

    Like

  2. Haze says:

    hehe, stort grattis! Bra fiskat 😉

    Like

Comments are closed.