Litt Vestfoldfiske

Etter en uke med hyttetur ved et småabborvann var jeg sugen på noe med litt mer fart i, så etter langdrygt fiskeprat med Andreas til seint på kvelden tok jeg like godt turen til Dynovika istede for å gå og legge meg. Kl 02 reiste jeg fra Revetal og var på plass på Norges vakreste fiskeplass kl 03.15. Allerede etter et kvarters tid hugg det på møresilda, og en fin asp på 2,02 kg ble håvet kort tid etter.

Asp.

Fiska en halvtime til uten resultat, så pakka jeg om møtte Andreas på en ny potensiell asp-plass. Her var det lite liv, sannsynigvis grunnet mye vann i elva, så vi reiste tilbake til Dynovika. Jaginga var da dessverre opphørt, og vi gav oss i 8-tida.

Jeg reiste da rett til Tønsberg og plukka opp Vegar, og satte kursen mot fjesingspotten i Larvik. Etter at jeg hadde landa et knippe fjesing og rukket og ta meg en lur på svaberget leverte Vegar også med sin første av arten.

Fjesing.

Deretter dro vi videre til en ny spot med flatfisk i tankene, men det ble dessverre bare små rødspetter og berggylter.

Kl 18. var vi på Akersvannet, og for anledningen uten el-motor måtte vi ro nmu-båten rundt med tau til åregafler. Agnfisket gikk greit etterhvert, men gjørsfisket levde ikke opp til forventningene. Ble en liten gjedde og en mista fisk på Vegar. Det kan ha vært gjørs. Kl. 5 var jeg i seng etter en 25 timers sammenhengende fisketur, og nesten to døgn siden siste tur i drømmeland.

Det gikk likevel ikke mer enn 5 timer før Andreas banka på døra, enda mer fiske!?? Joda, opp og lage kaffe og hive seg i bilen. Turen gikk til Larvik med diverse kystmeitearter i sikte. Den første plassen vi var på viste seg å levere til de grader. Ikke bare fikk vi godt over 20 rødspetter (alle ganske små), så ble det også en håndfull fløyfisk, skrubber, knurr, berggylter, blåstål, makrell, og bare 3-4 småtorsk heldigvis. Men dagens høydepunkt var desidert rødknurr! I det jeg kaster ut spør jeg Andreas om han visste om det var tatt rødknurr på plassen, nei sier han, men er ganske sikker på at de finnes her. Sånn ca 10 sekunder senere napper det og jeg flekker opp nettopp en rødknurr. Ganske tøft, art nr 103. Mens vi fotograferer kommer en hytte-dude bort til oss og lurte på hva all hylinga var om. Vi fant ut i ettertid at nærmeste hytte var 150 meter unna bak masse svaberg. Sinnsyk i gjerningsøyeblikket.

Rødknurr. Foto: Andreas Næristorp.

Fløyfisk, hunn. Foto: Andreas Næristorp.
Rødspette.

Bettet avtok og vi flytta oss til fjesingplassen, her mista Andreas tidlig en fin fjesing på 300 gram +. I tillegg til fjesinger ble det skrubber, rødspetter, sandflyndre og horngjel.

Fjesing.

På kveldinga reiste vi til en ny spot, på jakt etter flatfisk. Samma duren her, små rødspetter, skrubber, berggylter og makrell. Samt en sjøørret, litt under minstemålet.

Kom hjem i 12-tida og skrøyt på nettet til kl 02. Sov til kl 15 dagen etter. Takk for turen(e) Andreas og Vegar. Ikke takk til parkeringsvakta til Ula Vel.

3 Comments

 1. Nice klippe arter og rødknurr tar jo flatt av! 😀
  Turens fisk for min del må alikevel definitivt være den nydelig sø`en! Grattis med parkeringsbot?

  Like

 2. Fisk og rask says:

  Fin SØ, Irvin. Stort grattis! OK rødknurr også 😛

  Like

 3. Vegar S says:

  Grattis med fine fisker og takk for en flott tur, Irvin! Skikkelig gøy å få ny art og være enda nærmere målet, å nå 50 arter. Du holdt jo standarden på Akers også med en fin gjedde, mens jeg var dagens amatøyr og rotet bort min fisk.

  Rødknurr er kult, men tipper Rage var skikkelig misunnelig på den SØ-en!

  Like

Comments are closed.