Mer Vestfoldfiske

Jeg hadde slått fra meg å fiske fremover siden det er ferie og familietid, men så kom jeg på at Mari har fått ny rosa stang og snelle og at hun faktisk liker å bli med ut på tur. Og sammen med sol, pils og ferske reker blir det hele jo litt mer familievennlig.
Også var det jo så idyllisk akkurat på den plassen jeg fikk rødknurr to dager tidligere 🙂 🙂
Det vitner om en kul plass når første fisken man får er en fjesing. Vi som er vokst opp kystnært i Vestfold ble tidlig advart mot å bade på sandstrender siden fjesingen ligger nedgravd i sanda og formelig venter på å angripe føttene til uvitende badegjester. Mari er vokst opp i innlandet har aldri hørt om dette, og ble litt småskeptisk når jeg la ut om smerteforløp og dødelighetsprognoser.
    Det går bra om man holder den i kjeften (ikke hold den i halen, den vet svært godt at den har en pigg på gjellelokket).
Bra indikasjon på at en plass er spennende er at fisk nr 2 for dagen er en rødspette, og videre at fisk nr 3 er en skrubbe. Fremdeles ingen småtorsk. Så tar det litt av, for dagens fjerde fisk er en rødknurr. 
    Ny pers med smal margin, 200 gram veide denne.


Har vært sugen på en slik Dilophosaurus siden jegt starta å kystmeite for over 5 år siden, og har jaggu prøvd også. Så renner det inn to stk på rappen. Håper det samme skjer med slettvar en vakker dag. Et par timer tidligere i bilen fant Mari frem blokk og penn og noterte ned artslista si. Det var mye å hente, så etter å ha sett på at jeg dro fire arter hun ikke hadde ble hun litt gira hun og (stolt make). 
    Konsentrert.
    Ny art i form av ulke.
Det ble både blåstål, berggylte og bergnebb som tillegg til artslista til Mari, selvom hun gnudde lenge for å få de flate som jeg dro til stadighet. Dessverre ville ikke rødspette og skrubbe være venn i dag, men de kommer rett som det er tenker jeg.
Status for dagen ble:
Rødknurr, 1
Rødspette, 7-8
Skrubbe, 4-5
Sandflyndre, 1
Fjesing, 1
Blåstål, 4
Berggylte, 4
Bergnebb, 2
Ulke, 1
Makrell, 3
ok da, så ble det 5 torsk også, men det får vi leve med. 

2 Comments

  1. Dilophosaurus <3
    Ellers så ser jo den plassen herlige ut! Bare hale inn på good stuff. Gratulere med nok ein dino din ringØrv!

    Like

  2. Haze says:

    Grattis till fenknoten och till Mari för de nya arterna!

    Like

Comments are closed.