Mini-klubbtur til verrabotn.

Vi har startet nok ett nytt fiskeår, ett år som for NKML vil ble ganske spesielt, med mere enn dobling av medlemstallet i for av både gamle og unge kystmeite og artsjaktsentusiaster, deriblant undertegnede. Søndagen som var dro en fin liten blanding av nye og gamle medlemmer; altså Bjørn, Irvin, Adam og meg selv ut til verrabotn på noe som nesten må kunne kalles en “mini-klubbtur”

Målet for turen var først og fremst monstrøse eksemplarer av øyepål, kolmule og hvitting, men vi var som vanlig klar for det aller meste. Vi kom litt seint avgårde, og mistet den første ferga, men i 8-9 tida vandret vi ut på isen, entusiastiske og fulle av tro. Det viste seg at plassen vi skulle fiske var okkupert av sei-pilkere, men vi rigget oss opp 50m unna og håpet på det beste.

Alle startet med små hekler etter øyepål og kolmule, og bjørn kunne etter kort tid melde om fast fisk. Kunne det være ny art og øyepål allerede? Close but no cigar. Bjørns første fisk i 2013 var en sypike! (Hurra meg rundt og hæla i taket.) Fisket fortsatte i samme stil med rognsprengte hyser, tynne torsk og hvittinf i 10- klassen. Irvin fikk rasling i staget litt lenger opp i vannet, noe som viste seg å være en helt grei hvitting på kiloet+.

Helt grei trønderhvitting på 1080g (Foto: Bjørn Florø Larsen)

Fisket fortsatte i samme stil, helt til Bjørns hvittingagn helt ut av det blå stoppet på vei ned. Tilslaget satt og etter det første utraset var det ikke vanskelig å gjette hva det kunne være, plassen tatt i betraktning.
Bjørno med sei på 6520g (Foto: Vegar Seljestokken)

Etter å ha innsett at seifiske kanskje var litt mer givende enn å dra opp syke mengder småhvitting på hekle bestemte de fleste seg for å bytte ut hekle med balansepilk og jig. Selv byttet jeg ut den ene bunnmeitestanga med statisk-pelagisk brisling. Plutselig høgg det på nytt hos bjørn, denne gangen på “shoodjigg” fisket oppover i vannlagene. Etter litt ras og fjas på microstanga kunne nok en fin sei landes. Denne var litt mindre, og veide inn til 4980g.
Nok en flott muskelbunt på isen. (Det er altså fisken jeg sikter til) Foto: Vegar Seljestokken

Men hva med meg? Vel, jeg koste meg med å fiske juletorsk og hvitting, helt til det plutselig peip i nappvarsleren Mot alle odds hadde en fisk funnet brislingen under isen og attpåtil tatt den. Sena raste friskt fra snella og tilslaget ga god bøy i staget. Friske utras og tunge nøkk vitnet om fin sei, noe det også var. For en som for ett par år siden skrev rapporter om sei på 600g var dette ganske kult.
Kjempeopplegg-sei på 7320g, tatt statisk-pelagisk. (Foto: Bjørn Florø Larsen)
Senere fikk jeg nok en sei, som var lengre forrige. Men denne måtte på noen måte være i slekt med Bjørn, for den veide bare 6100g. Kunne visst vært poengfisk, men glemte visst å ta bilde av den i farta. Etter dette døde det litt ut, men jeg mistet en potensielt fin fisk på balanse og fikk verdens desidert minste knurr før vi bestemte oss for å kalle det dagen. Irvin var tom for tro og hadde konvertert til å filetere fisk og spille “Hysbaill” med bjørn og bruke fiskeøyer som sprettball, uten særlig suksess.
Adam hadde ikke helt dagen idag, men vi regner med at han vil komme sterkere tilbake ila. våren når kystmeitet i trondheimsområdet blir mer aktuelt.
Takk for turen til Bjørn, Adam og Irvz!

9 Comments

 1. Superb VEG! Velkomna tøll NKPL!

  Like

 2. Jon Eirik says:

  Gralla me flott debut og nydelig sei

  Like

 3. Irvin says:

  Statisk-pelagisk <3

  Like

 4. obbien says:

  Kult isfiske! Bra rapport med flotte sei.

  Like

 5. SMS says:

  Knall blogg-debut, unge lovende! 10 tomler opp, 10+!

  Men har ingen lært deg at statisk-pelagisk fiske skal skje med horisontal Kalamar med rekespray?

  Like

 6. Får ta en ting om gangen. Å mestre alle NKPL-grener e ikkje gjort på et blunk. La oss ikkje glemme kjetting!

  Like

 7. Jeg legger meg helt totalt flat, tar dette som en real kalddusj og lover å komme sterkere tilbake. Kjetting er ett must, og 10/0 longshank om man skal prøve rødspetta.

  Like

 8. Etter rødspette er faktisk 16/0 Mustad sirkel det sikreste tipset har jeg hørt…

  Like

Comments are closed.