Nok en klubbtur på sjøisen, med mer kjempeopplegg!

Ettersom kystmeitet fra land vanligvis er dritt i Januar, ble også denne Søndagen tilbragt på sjøisen. Også denne gangen i godt lag. OC, Irvin, Bjørn, Adam, Sindre og meg selv som tenkte at å stå opp grytidlig, kjøre jævlig langt og fiske juletorsk på en helt ukjent plass? Jo, det høres jo ut som en kjempeplan!

Men som kjent, den som vingla finn nye veia, og med så mange amatører som vinglet rundt på isen måtte vi jo nesten finne en ny vei eller tre. 
Jeg, Sindre og Adam kom litt seint fram til plassen, men vi hadde visst bare gått glipp av masse torsk og en mista sei. Det var også slik dagen fortsatte, med juletorsker på 4+ og sei som datt av på vei opp.    Irvin var helt i ekstase og hadde etterhvert en respetabel haug med døde JuLeToRsK rundt seg. Også Carl Oscar var i den syvende himmel. “ÆæÆæÆæÆææææÆÆ KOooMmEEerrr!!!” utbrøt han idet nok en havål kom opp av hullet.

Noen av torskene var av bra matkvalitet, mens de fleste var både stygge, tynne og befengt av alskens parasitter. Irvin gikk etterhvert litt lei og dro på ekspedisjon for å utforske fjorden, jaggu slo han til nok en gang og traff en stim med bra hvittinger. Når han meldte fra om kjempeopplegg og bankers poengfisk dro hele gjengen utover for å gjenta hans bedrift, uten særlig suksess.

Irvins største hvitting denne dagen,  1680g (Foto: Irvin Kilde)

Flere fine torsk og sei fant veien opp på isen, før Bjørn kroket noe som virket hakket sprekere. 5min tidligere hadde noen lokale vært innom og sagt at “kveit i fjorden, nei dokker e bættre optimist ja, finnes itj hær, høhøhøhøh optimista ja!” De kunne ikke tro sine egne øye da OC meldte fra om at vi trengte større hull, og Sindre kom løpende med øksa. Etter mye om, men, tull og tøys fikk vi fisken opp og det var en lykkelig bjørn som viste frem kvitsida og spelte ein gitarsodlo i beste mods-stil.
Fisken var krøket i halen, men den andre opphengeren satt i kjeften med avslitt line. Denne var vi heldige med! teller vel strengt tatt ikke som sportsfiskefangst om en skal være kjip på det, men ettersom den ikke er pers fikk den gå som finah matfisk og personlig bestenotering på is for bjørno.
Dronninga On Ice! 8840g (Foto: Vegar Seljestokken) 
(Adam har film av fighten som muuuuligens blir publisert en vakker dag)

Ila fighten hadde kveita også dratt med seg det ene taklet til Sindre. Og 10 sekunder etter at det var sluppet ned i hullet igjen var stanga iferd med å bli dratt ned i hullet. Fisk på gang! Frisk fight og pelagisk hugg vitnet om sei, noe det også var. Og den var fiiiiiiiiin!

Finah sei på 8600g. Sindre fikk en på 7+ tidligere på dagen også og perset altså to ganger. (Foto: Vegar Seljestokken)

Etterhvert begynte det å bli tatt litt flatfisk på isen og, men sandflyndrene var ganske små med en topp på 300g+ eller noe. Tiden ble ellers brukt til knasking av ting som smakte godt og salt, i form av alt fra Ostepop til div. sjødyr. Plutselig utbrøt Bjørn: “Fåååår du no skat!” Jaggu fantes ikke vår venn Amblyraja radiata her også! 
Kloskate på 560g. Denne dukker visst opp overalt der det ikke finnes piggskate (Foto: Æ kjennan)

Ikke lenge etter sveivet jeg opp det jeg trodde var en krabbe på flatfiskslepet mitt. Like under iskanten gjorde den ettpar byks og var blitt til en grei flyndre. På vei opp av hølet var den blitt til en fin, men litt rar og sandflyndre og vel oppe på isen var det dronninga sjøl! (Eller kanskje prinsessa, i dette tilfellet?) Ny art er likevel ny art, og jubelbrølet kunne slippes løs!
Man kan såvidt skimte et smil, noe som er sjeldent på bilder av meg. Art nr. 55 ble ei kveite på 740g. (Foto: Irvin Kilde)

Like etter at Bjørn fikk kveita si hadde jeg satt ut ei stang med hel hvitting 1 meter over bunn i håp om havets dronning, og helt ut av det blå hylte det i nappvarsleren uten at det var jeg som var bortpå og sjekket agn. Snøre ble dratt jevnt ut, før det stoppet, og fortsatte, tilslag og bom stopp! Men etter ett par sekunder med blodpumpa i bånn mista jeg trua. Klassisk torskerulling all the way. Den var likevel ganske tung, så jeg fikk Sindre til å assistere med landinga. Ett svært hode kom strax til syne og det viste seg at jeg hadde rett da jeg gjettet på havets konge fremfor dronninga. 10+ fra isen og ny pers er gøy det og altså, til og med når det der snakk om juletorsk.
Ny torskepers på 11720g, hva som skjer mellom Irvin og heklestanga hans i bakgrunnen får den enkelte leser gjette seg fram til. (Foto: Sindre Bøe) 10+ og “havets konge” på fanget<3

Utover kvelden gav OC opp og også Irvin og Bjørn måtte gi seg. Sindre Adam og jeg ga oss ganske kjapt etterpå vi også, men Sindre rakk å perse på hvitting først. Respektabel vekt selv til trøndelag å være og fiinee poengfisk til nkml(<)3!
Sindre avsluttet dagen med en fin hvitting på 1,66kg
Nå skjedde det ganske mye utpå isen denne dagen, så jeg håper jeg fikk med det meste av kjempeopplegget i rapporten. Angående kjempeopplegg så ser vi alle fram til fisketreff og NM i sjøisfiske nå til helga og regner med mange andre gjør det samme. Er jo ikke tvil om at det blir nettopp kjempeopplegg både i form av bra fisk, bra folk og bra stemning. Show up!


Video fra kveitekjøringen:2 Comments

  1. Sigve A says:

    Drooooonninga ❤ Good job boys 😀

    Like

Comments are closed.