Oppdatering på lyrfiske

Det er fortsatt topp sesong forlyr i trøndelag, noe vi vet å utnytte. Har hatt ettpar turer i det siste, med varierende hell. Her er bilder og ord fra to av de. Enjoy!

08.05 – Veg&Adam på tur

Denne turen startet tregt, men utover kvelden hadde vi endel hugg, og Adam fikk turens første godkjente fisk på en Sandeel. 4080g var ny pers på han, og turen var i så måte verdt det allerede.
Adam med 4+ (foto: MÆÆÆ)
Jeg gikk litt lei av shadfiske, og etter å ha sett endel skvaling i overflata satte jeg på en popper. Allerede på første kastet satt en sei på 2-3kg, og jeg var frelst fra første plask. Kulere metode finnes nesten ikke. Visuelt og brutalt som bare det. Hadde også endel bomhugg utover kvelden. Helt ut av det blå spratt en diger skygge klar av vannet nøyaktig der popperen min var isted.”Vad fan!” utrbyter Adam, og jeg får summet meg og gitt ett tilslag. Fisken er utrolig tung, men følger fint med uten verken ras eller fjas. 10 sekunder senere er fisken i håven og den er helt klart veldig fiiin.
Når vi titter i kjeften på fisken skjønner vi hvorfor den ikke fightet så bra. Popperen hadde lagt seg på tvers og låst kjeften på den. Vi fikk ut krokene og etter en pustepause i håven ble den veid til 6820g. Nesten 7+. På popper. Hele fisken klar av vannet når den tok. Er det rart jeg ble litt skremt?
Jeg smiler jo nesten! 6820g (Foto: Adam Andren)
Etter dette blir det en ganske lang dødperiode, men idet vi pakker sammen skvaler det rett ved land. “Den skal jag ha!”  sier Adam og hiver ut sandeelen. to minutter senere har han ny lyrpers på land.
Adam avslutter kalaset med enda en ny pers på 4400g
09.05 – Sverre, Adam og Veg

Etter å ha hørt rapport fra meg og  Adam var Sverre gira på å teste lyren igjen. Neste kveld var vi tre stk som sto og dengte sandeels og poppere. Lyrküngen sverre var selvfølgelig den som startet lyrkontoen denne kvelden, med flere mindre fisk, før denne smalt på.
5550g og 83cm. Tatt på Sandeel. (Foto: Vegar Seljestokken)
Etterhvert ble det litt popperaktivitet, og Sverre fikk nok en pen lyr, litt større enn den forrige.
5760g og 84cm. Tatt på popper.
Adam skjønte tegninga, og satte på en popper han og. 
Stor, svart monsterpopper. (foto: Sverre Magnus Selbach)
Lyren var åpenbart glad i store poppere, for såvidt jeg så var det han som hadde klart flest hugg, bomhugg og kontakter med fisk de neste timene. Satsningen bar frukter, og Adam fikk ny pers med først en 5,6-ish, etterfulgt av en nydelig fisk på 6100g. Top nåtsj!
6100g med go’lyr på popper. (Foto: Sverre Magnus Selbach)
Takk til Adam Og Sverre for trivelige turer!

One Comment

  1. fantastiske fisk

    Like

Comments are closed.