Min lyrsäsong


Säsongen efter lyren har varit hård men också otroligt givande. Efter många sena nätter kunde en ganska imponerande lista radas upp. Målet va väl egentligen bara att få en ok pers och notera en exakt vikt. Men detta kom till att ändra sig på vägen! Redan första turen så kunde 4+ noteras. Att Veg fick 6+ på popper visade att det var bättre fisk att få och funkade fint som motivation! Lite senare samma kväll fick jag pressat upp persen 400 gr till.
Foto: Vegar Seljestokken

Men lyrfisket hade gett mersmak. En stygg kant rätt utanför land kräver en hård broms för att pressa fisken upp så fort som möjligt. Är stenhårt å kul men gör också att krokfestet slite på en å annan fisk. Men nu var jag igång och 5+ skulle upp! Kärring, barn och jobb får bara lida lite när fisket är bra.
Natten därpå var det på att igen! 5.6 kom upp, och lite senare 6.1
 


        6.1 Kg                 Foto: Sverre Magnus Selbach
Hoppades på 5+ men fick 6+. Detta gick allt för lätt! Nytt mål blev satt upp och jag började så smått tro på ännu större fisk.

Lördagen den elfte la jag ungarna till att sova, vilket slutade med att jag somnade med min största klockan 8 bara för att vakna 2 på natten. I vanliga fall så hade inte det varit något bra, men nu passade det ypperligt! Fiskekläder blev tagit på så tyst som möjligt innan jag smög mig ut för ett tidigt pass.

Det gjorde jag rätt i för bettet var bra, väldigt bra. 10-12 fiskar i 4-5 kilos klassen kom upp i snabb följd innan det roade ner sig. Var dött en lite stund och jag började fundera på att ta mig hem, men visst, 20 minuter till, klart, kör på! Det hade blivit ganska så ljust ute men två fiskar till väntade mig denna morgon.

6.48 Kg
Morgonturen hade gått från “bra” till “helt sjuk”. Nu kanske man skulle sagt sig nöjd, men när man surfar på bølgen så må man bara köra på! 
Bilderna blev inte så bra. Är begränsat vad man får till när man är ensam och kameran inte har självutlösare.

7.14 kg
Sextonde maj, ett datum som helt säkert kommer bli fiskat nästa år också, hade jag fått med mig Veg på ett nytt kvällspass (han är som regel inte så vansklig att be). Stänger, sandeel, håv, finvær, håndhaill och gott humör. Ikväll var allt på plass och förhoppningarna höga. Det tog inte lång stund innan jag fick lite bättre spänn i stangen. Men det var först när fisken närmade sig land som jag förstod att det handlade om en större individ. Bromsen fick jobba hårt i det fisken gick ner över kanten. Veg for så fort över stenarna för att hämta håven att mobilen hans for ut av lomma, vilket senare skulle kräva flera timmars letning=) Men upp kom nog fisken och i håven gick den. Nu måtte vi bara roa oss lite ner.
                                                                                          8.54 Kg                                                   Foto Vegar Seljestokken

Några bilder, vekt och så tillbaka med den där den hörde hemma. För en upplevelse, för en fisk. Nu kan det få komma många bomturer. Denna kommer jag att leva på en god stund.  

Lyren är där fortfarande, men jag känner mig ganska så nöjd. Jag kommer att glädja mig som ett barn till var vår som komma skall. Tack för gott sällskap Veg, Sverre och Sindre.

4 Comments

 1. obbien says:

  grattis med superlyr! godt fiska.

  Like

 2. Haze says:

  Sjuka fiskar de där lyrtorskarna 😉 stort grattis till ett drömfiske 😉

  Like

 3. Fisk og rask says:

  Ville greier. Grattis med finfine fisker!

  Like

 4. Irvin says:

  Drømmefisk, uten tvil. Grattis med fin bloggdebut og, knall rapport!

  Like

Comments are closed.