Endelig årets første Trønderblå

NKML er for tiden spredt rundt i verden fra Krogstadelva til Tahiti, og er i generell feriemodus, men noe fiske blir det. I påvente på rapporten fra Frøya vi hadde i starten av juli, legger jeg ut en liten update fra Trondheimsfjorden.
Det nye tilskuddet i NKML-flåten, “Black Pearl”, har seilt sine første nautiske med ny kaptein.

Fjerdefender Florø-Larsen, oppgradert til Capt. Florø-Larsen. Foto: Maria Guttu

Første turen ble sammen med Irvo. Båten fungerte som den skulle og fiske var tja..7 arter til båten og greit vær kunne vi ihvertfall innkassere. Men ingen blå..

Denne helga ble det ny tur, sammen med Capt OC, som for anledningen var nedgradert til øl- og bolleansvarlig. Flatt hav, steikende sol, makkareeell fra Asia-mat og kaldt øl. Vi var klar+ til jazz! Målet var blåkjeft, men det ble med målet.. Dundra inn langer på 1-3kg og hågjel, og avslutta med sandflyndrer og knurr. Tja..Ølet var ihvertfall kaldt og varmen var såpass bra at OC vurdert å bade (!). Det ble med vurderingen og vi seilte inn.

Ayia napa-stemning PLUSS! Foto: Carl Osvar Raphaug

Dagen i dag startet litt anderledes. Den startet faktisk kl 02.00 i natt, da jeg innså jeg hadde glemt stang, snelle og en full bensintank på kaien før jeg dro hjem. Hoppet opp av senga og kjørte veldig lett antrukket avgårde tilbake til Skansen. Alt sto der fremdeles og amatøren Florø-Larsen slapp med skrekken.

Kl 09 var det ut igjen etter de blå. Vinden var kraftigere i dag og regnet bøtta ned. Da var det fint med kalesje. Vi prøvde oss på en annen kant idag, og rigget oss til med joggedress, kanelboller, cola og Radio-rock, og dytta stengene ut av det oransje teltet vårt. Første drift gir raskt fast fisk til oss begge. OC med den obligatoriske hågjelen, men hos meg var det litt mer jazz. Ut i hølje-regnet kunne vi se at en blåkjeft var på vei mot båten, og størrelsen var fin!
Vippa den oppi håven og endelig, på årets femte tur etter blå satt den. Helt grei bonus at det også var ny pers!

Fååår du no blå?! Jaau Foto: Carl Oscar Raphaug

Ny pers på blåkjeft, 1160gr! Foto: Carl Oscar Raphaug

Etter bilder, veiing, jubel og release, kjørte vi opp igjen og tok ett nytt drift over samme spot. Etter noen minutter utbryter Calle: “Blååkjæft shø!” Og jammen hadde han ikke rett. Opp kom blå nr 2, signert CP!


880gr og årets første for Calle. Foto: Bjørn Florø-Larsen

2 x stoorkjæft+! Foto: Bjørn Florø-Larsen

Det BLÅste videre ganske kraftig opp, så vi sa oss fornøyd med en kort tur idag.

Satse på Black Pearl komme tilbake med mer jazz fremover. Piis out