Ny art – endelig skolest!

Skolest er en art som har fascinert meg helt siden jeg virkelig begynte å interessere meg for artsfiske. For å ta konklusjonen først; på søndag blev det:

Endelig!
Lykkelig i gummibåt på speilblank Trondheimsfjord, med skolest #4 i NKML!
1140 g og med kupert hale bare 55 cm lang, men gull verdt uansett!
Kombinasjonen av det spesielle utseendet, at relativt få har fått skolest, og at den likevel fins rett utenfor Trondheim gjorde at den tidlig ble et av hovedmålene mine som artsfisker, med dedikerte turer siden 2007. Norgesrekorden på skolest var i mange år Knut Nilsen i THK sin fisk tatt rett utenfor Munkholmen, helt tilbake i 1993. Jeg har også latt meg inspirere av tidligere skolestfangster i Trøndelag av Trond, Jim Frode og klubbkamerat Thomas, og også Irvins gamle klubbrekord fra Hjørundfjorden. En og annen rapport om bifangster av skolest i Trondheimsfjorden og på vestlandet har også hjulpet på å holde drømmen ved like. Men det var sCOs fantastiske nye verdensrekord på skolest (med en rapport jeg aldri vil klare å skrive noe i nærheten av…) for en mnd siden som virkelig ga meg dytten for å satse rett utenfor Trondheim igjen. For jeg har satset endel siden 2007, men uten å få annet enn ymse bifangster, stort sett håer, men også en og annen lange og ok+ brosmer. Herlig å endelig lykkes, med målretta fiske, på hjemmebane!

6 Comments

 1. Carl Oscar says:

  Velfortjent, Sverre 🙂 men schhtøøøgg hale sjø

  Like

 2. Fisk og rask says:

  Suverent, Sverre!

  Like

 3. VEL FORTJENT din arrogante (se, ikke pikk) selvsentrerte super nerd.
  Helt Konge SMS

  Like

 4. Vilhelm says:

  Grattis. Den var virkelig fortjent

  Like

 5. Thomas Tofte says:

  Sykt tøft at du får klaff etter så mange målretta timer på fjorden etter arten! 🙂
  Men det var en merkelig utgave av arten du trakk opp… Fremre halvdel er kjempestor, men det slutter der liksom…
  Uanz…GRATTIS!!!

  Like

 6. Irvin says:

  Akkurat som fangstmannen – tung i toppen, værre jo lenger sør en går fårråsiresånn..

  Like

Comments are closed.