NM i sportsfiske 2014: Fantastisk år for NKML!

NM i sportsfiske er en konkurranse som passer NKML bra. Variert fiske etter alle norges arter gjennom hele året, er det grunnleggende poenget. Irvin har vunnet individuelt, både sammenlagt og i saltvann tidligere, men i lagkonkurransen har vi aldri kommet høyere enn den halvbitre andreplassen. I år var det flere forskjellig mål i klubben. Både det å hevde seg individuelt i ulike klasser, men også få inn alle fire lagene våre blant topp10 i saltvannsklassen. Dette gikk totalt sett meeeget topp nåtsj!

Skjermdump Hooked.no


Saltvann individuell

Saltvann individuell, så lenge avgjort ut, men både Andreas Næristorp og Irvin tok plutselig innpå utover høsten. Det ble allikevel en relativt suveren seier til John Olav til slutt, og Irvin kapret andreplassen foran Andreas.
Her er plasseringene til hele gjengen:
1. John Olav Florø-Larsen
2. Irvin Kilde
6. Bjørn Florø-Larsen
8. Sverre Magnus Selbach
10. Sven Jørund Kolstø
11. Adam Andren
13. Sindre Bøe
17. Vegar Seljestokken
19. Adrian Kilde
30. Frank Sande
51. Sigve Arntzen
60. Carl Oscar Raphaug
(Thomas Tofte meldte ikke inn fisk i 2014)

Ferskvann individuell og lag
Ferskvann individuell, var aldri den delen av konkurransen NKML hadde noe store muligheter til å hevde seg i 2014. Både Stavanger og Trondheim er ikke direkte kjent for det fantastiske artsmangfoldet av ferskvannsfisk, men vi har noen få jazzkort på hånd. Mort er ett av de korta som Trøndelag virkelig kan sette Østlandet på plass i ferskvann. SMS dro årets største mort i Bymarka, som med god margin passerte kiloen. Dette var en spennende klasse om hvem som skulle stikke av med seieren helt til siste slutt, men Andreas Næristorp bitra det i land på noen gode økter sent i november.
Plasseringene til NKML-medlem som meldte inn ferskvannsfisk ble som følger:
14. John Olav Florø-Larsen
18. Bjørn Florø-Larsen
23. Sverre Magnus Selbach

Lagplasseringer:
8. NKML1 (John Olav, Irvin og Bjørn)
12. NKML2 (SMS, Adam og Carl Oscar)

Microklassen

I microklassen, er det fiske etter våre minste arter i både saltvann og ferskvann som gjelder. Stavanger, har vel etterhvert fått tilnavnet “Micro-mekka”, grunnet det store artsmangfoldet som Rogalandsmafiaen har greid å rote frem i de mørke timene. I front av dem var John Olav, som virkelig knuste det meste av motstand i denne klassen. Hans andre klasseseier for året, i sitt debutår i konkurransen!
Plasseringene til NKML-medlem som meldte inn microfisk ble som følger:
1. John Olav Florø-Larsen
7. Irvin Kilde
11. Bjørn Florø-Larsen
21. Sindre Bøe
33. Frank Sande
34. Vegar Seljestokken
36. Sven Jørund Kolstø 

Saltvann lag

Saltvann lag, er en konkurranse vi har prøvd å hevde oss i flere ganger. Det har som regel endt med fiaskoturer og krampetrekninger i slutten av året, og enden på visa har blitt plasseringene rett bak vinnerlaget. I år skulle det derimot endelig bli suksess for NKML!
Med første- andre- og sjetteplass på de tre deltagerne på NKML1 individuelt, var det egentlig aldri noe tvil om hvem som skulle ta denne klassen med hjem i år. Med nesten 700 poeng, og over 300 poeng ned til andreplassen, Team Storfisker, var det i motsetning til tidligere år en ganske avslappende innspurt på året. Målet om at alle 4 lag skulle havne på topp-10 gikk også i orden! NKML4 var i tillegg kun ETT surt poeng fra å havne på pallen..
Her er plasseringene til alle 4 lagene:
1. NKML1 (John Olav, Irvin, Bjørn)
4. NKML4 (Sven, Sindre og Frank)
5. NKML2 (SMS, Adam og Carl Oscar)
8. NKML3 (Vegar, Adrian og Sigve)

Årets sportsfisker, altså sammenlagtvinneren av både saltvann og ferskvann, hvor kun en fisk per art er tellende, er ikke offentliggjort av Hooked enda. Det endte i hvertfall med 4 mann fra NKML inne på topp 10 lista her også! Mer om det finner dere på Hooked.no i starten av neste uke.

Et flott konkurranse-år for NKML altså, og vi gratulerer til de som har et bevis på å være Norgesmestre på vei i posten, og til alle de andre flotte plasseringene i de ulike klassene. Hvordan satsingen i NM blir i 2015 for de forskjellige medlemmene våre vil tiden vise, men at vi kommer til å delta i konkurransen er det lite tvil om.